X

Jeremić: Ako se ne promene izborni uslovi, nećemo izaći na izbore

Iskreno mislim da nikog živog, a svakako nikog normalnog, ne zanima kakvi su odnosi u opoziciji i uveren sam da će biti dovoljno razuma da se u dijalogu s vlastima, uz posredovanje Evropske unije, nastupi tako da dođe do ispunjenja bar minimalnih uslova za održavanje fer i poštenih izbora, izjavio je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

On je na konferenciji za novinare na Zemunskom keju rekao da je Narodna stranka za jedinstven i konsolidovan nastup opozicije, na osnovu zajedničke platforme.

Ukoliko se ispostavi da se ništa nije promenilo u izbornim uslovima u odnosu na prethodnu godinu, istakao je, Narodna stranka neće učestvovati na izborima.

Jeremić je rekao da u narednim danima očekuje poziv predstavnika Evropskog parlementa i naveo da će Narodna stranka učestvovati u dijalogu, za koji je rekao da je u fazi kada se razgovara sa političkim akterima.

Predsednik Odbora za sport Narodne stranke Danilo Ikodinović naveo je da će ta partija vratiti školski sport na nivo od pre 30-40 godina i da bi trebalo vratiti bar dva ili tri časa fizičke kulture nedeljno.

Ikodinović je rekao da ni profesionalni sport neće biti zapostavljen, ali je stakao da bi on pre svega trebalo da bude transparentan.

Upozorio je da neke stvari koje se poslednih dana dešavaju u Vaterpolo klubu „Novi Beograd“ ne smeju da budu takve, jer ne može da se sazna koliki će biti budžet kluba, a priča se o dolasku igrača koji su preskupi za naš vaterpolo.

Ikodinović je upozorio da ne sme da nam se ponovi priča iz Fudbalskog saveza, gde su potrošene stotine miliona evra, a da niko nije odgovarao, a misli da i neće.

Categories: Srbija
novi_dani: