X

Oglasio se Davor Dragičević nakon što je prošetao sa Dodikom kroz centar Banjaluke

Ubistvo Davida Dragičevića u martu 2018. godine potreslo je Banjaluku, u kojoj su potom uslijedili višemjesečni masovni protesti.

Davor, Davidov otac, prstom je upirao na MUP Republike Srpske, optužujući ih da su, makar nečinjenjem i prikrivanjem dokaza, učestvovali u ubistvu njegovog sina.

Na protestima je često prozivao i politički vrh Srpske, a nakon što je otišao u Austriju i opoziciju, za koju je tvrdio da ga je izigrala.

Danas je, međutim, oko podneva došlo do susreta koji je malo ko očekivao. Gospodskom ulicom zajedno su prošetali Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, i Davor Dragičević, javlja Srpskainfo.

Očevici kažu da je susret kratko trajao, te da su ubrzo krenuli svako na svoju stranu.

Davor Dragičević o svemu se oglasio u kratkom videu objavljenom u grupi Pravda za Davida. On je rekao da je presreo Dodika u Gospodskoj ulici.

-Zanimljiv vrlo razgovor pa ćemo vidjeti šta dalje, nikome nije dobro kad me pogleda u oči, doćiće oni svi na red, rekao je Dragičević i uputio poruku Željki Cvijanović.

Njegov video možete pogledati na ovom linku.

Nešto kasnije on je za N1 izjavio  da je govorio ispred Palate RS kako će 2022. biti godina pravde za Davida. U jednom momentu ugledao je Dodika u Gospodskoj ulici i otrčao je do njega.

Kazao je da mu je ponovo istu poruku kao i prije tri godine da “Dodik dobro zna ko je ubio Davida i da je konačno vrijeme da kaže ime onoga ko je oteo, mučio i ubio moje dijete”.

Davor Dragičević je još jednom ponovio da ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača smatra glavnim i odgovornim za Davidovo ubistvo, kao i progon neformelne grupe građana Pravda za Davida.

 Dragičević je za “Avaz” poručio da “nikakve šetnje danas Dodikom nije bilo.

– Navodna šetnja koja se nije ni dogodila. Imamo sada neke medije koji su prije bili uz nas pa su tako prenijeli, ali to je naša stvarnost. Imate sve na mom liveu. Ja sam danas bio ispred Palate predsjednika RS, poslije sam krenuo na sastanak. Međutim u međuvremenu sam opazio da se auta parkiraju i kako izlazi Burla iz auta. Mislio sam da će krenuti u Palatu pa da ga dočekam, međutim nije. Krenuo je kroz Gospodsku ulicu ka centru grada. Rekao sam Sofiji da upali live na grupi „Pravda za Davida“ da ga probamo stići, da ga pitam ono što sam ga i prije pitao i da mu kažem, da upozorim opet da nikad od njih niko koji su učestvovali u organiziranom ubistvu moga sina, ni čitav režim ni vlast u ovoj državi neće imati mira – kazao je Dragičević otvoreno za “Avaz”.

Kaže da ga je upravo u Gospodskoj ulici sustigao i rekao mu ono što misli.

– Kako o njemu tako i o ovom režimu. Rekao sam mu da je krajnje vrijeme da Siniša Kostrešević koji je ministar policije i kojeg je on postavio na to mjesto, da konačno kaže imena otmičara i nalogodavaca ubistva Davida Dragičevića jer njih dvojica vrlo dobro to znaju. I ta je među njima glavni osumnjičeni Dragan Zlukač (Lukač, op.a.), aktuelni ministar unutrašnjih poslova RS.

Poslije toga sam vidio i Igora Radojčića bivšeg gradonačelnika kojem sam rekao da je moralna nakaza, a to niko nije prenio. Izgleda da je ova vijest bitnija. Nikakve šetnje nije bilo.

Ono što sam rekao je da „nikad niko u ovom entitetu i gradu Banja Luka neće imati mira dok ne dođe pravda za Davida”. Povratnu reakciju nisam dobio, niti sam je očekivao. Jer on vrlo dobro zna, a znam i ja da zna ko su otmičari i nalogodavci ubistva Davida Dragičevića. I da uvijek kao aktuelni baja štiti. I da tome jednostavno mora doći kraj – istakao je Davor Dragičević.

Od Dodika odgovor ne očekuje.

– Previše vremena on šuti, previše stvari je on dozvolio da se dogode. Nije ovo ni prva ni posljednja stvar. Ja sam mu rekao samo ono kakve su moje namjere tako da od njega ne očekujem odgovor. To je bilo samo još jedno upozorenje da sam se vratio i da nikad niko od njih neće imati mira dok ne bude pravde za Davida. Pomaka što se tiče oko rješavanja ubistva nadam se da će biti u Tužilaštvu BiH, bio sam kod njih i dao sam izjavu i određene dokaze tako da vrlo brzo očekujem konkretne korake. Od ovog entiteta koji je ubio moje dijete, od ovog režima i ovih vlasti ne očekujem ništa, a posebno dok je Dragan Zlukač ministar unutrašnjih poslova koji komanduje oružanom silom.

Dodao je da stida u Dodikovim očima dok mu je prilazio nije bilo.

– Nemaju ti ljudi stida. Ima Dodik straha jer on zna da sa mnom nema niti dogovora niti kompromisa oko ovog slučaja. On zna da sve ostale može kupiti i platiti, a sve ostale je kupio i platio. Od gradonačelnika Draška Stanivukovića i čitave opozicije. Jer sve ono što se događalo prije tri godine, to je indirektno sudjelovala i opozicija i pozicija u sklanjanju mene, u pokušaju montiranja državnog udara, također i 30. 12. kada sam morao da napustim grad Banja Luku – kazao je Dragičević.

Davor Dragičević se krajem oktobra vratio iz Austrije, koja mu nije odobrila azil.

Categories: BIH
Tags: istaknuto
novi_dani: