Novi Dani
BIH

Bijeljina – protesti zbog oslobađajuće presude za ubistvo Saše Pantića

Ispred Okružnog suda u Bijeljini organizovani su mirni protesti zbog oslobađajuće presude za ubistvo Saše Pantića.

Uzivo sa trga.Pravda za Aleksandra Sašu Pantića.Nakon što je Okružni sud u Bijeljini donio oslobađajuću presudu za Marka Zarića (23) i Petra Bujinovića (23) po optužnici za ubistvo navijača Partizanа Aleksandra Saše Pantića, reagovala je porodica ubijenog protestom ispred suda.Sestra ubijenog Saše, Aleksandra Pantić, očajna je nakon izrečene oslobađajuće presude. Kaže da je pravda sahranjena.“I to ne prvi put u našoj državi. Nije da nismo navikli. Bila sam spremna u toj sudnici na svaki scenario, na minimalne, uslovne kazne. Ali na scenario da se u 21. vijeku oslobode ubice pored svih materijalnih dokaza, DNK analiza, tragova, toliko učesnika, kamera, to je prosto nemoguće za povjerovati. Ali, eto, mi smo država mogućnosti”, kaže Aleksandra.Žao mi je i strašno je ovo što se desilo, ali zakon ne poznaje osjećanja niti pretpostavke i sud se donosi isključivo na osnovu činjenica i iznijetih dokaza, kaže branilac jednog od optuženih.“Ne radi se o tome da je pravda ubijena, pravda upravo podrazumijeva pravičan postupak, jer pravde nema bez pravičnog postupka i primjene zakona. Samo se tako pravda ostvaruje, ali ima jedna druga stvar – da li su istražni organi postupali na pravi način, da li su oni proveli detaljnu istragu, te razriješili sva pitanja koja je trebalo razriješiti, pribavili dokaze. To je pitanje koje treba da postavlja oštećena”, kaže Petko Budiša, advokat optuženog Marka Zarića.“Od samog starta to nije dobro izgledalo, ali je od nas traženo da vjerujemo tužiocu. I mi smo joj vjerovali. Ali, od presude, ja ne vjerujem više ni u jednu instituciju Republike Srpske. Naše povjerenje je izigrano”, poručuje Aleksandra Pantić.

Posted by Grad Bijeljina on Saturday, May 23, 2020

Na platou ispred suda okupili su se građani noseći transparent “Ko štiti ubice Saleta Pantića?”

05232020044003

Saša Pantić je ubijen u tuči navijača Partizana i Zvezde na parkingu ispred hotela Sveti Stefan u Bijeljini. Navijači su u obračunu koristili metalne šipke i drvene palice, a razlog tuče bio je sukob oko brisanja grafita.

Nakon što je Okružni sud u Bijeljini donio oslobađajuću presudu za Marka Zarića (23) i Petra Bujinovića (23) po optužnici za ubistvo navijača Partizanа Aleksandra Saše Pantića, porodica ubijenog juče je najavila prosteste.

Sestra Saše Pantića očajna je zbog izrečene presude i istakla je da je pravde sahranjena po ko zna koji put.

– Danas je pravda u ovoj državi sahranjena po ko zna koji put! Pošto su ubice mog brata danas oslobođene optužbi za ubistvo, meni ostaje da zaključim ili da se moj brat sam ubio udarcima šipkom u glavu ili da nije ni ubijen. Dragi sugrađani, pazite se, ubice su od danas na slobodi! Pazite se jer u ovoj državi osim vas samih nema ko da pazi na vašu sigurnost – poručila je Aleksandra Pantić.

ДАНАС ЈЕ ПРАВДА У ОВОЈ ДРЖАВИ САХРАЊЕНА ПО КО ЗНА КОЈИ ПУТ!!!ПОШТО СУ УБИЦЕ МОГ БРАТА ДАНАС ОСЛОБОЂЕНЕ ОПТУЖБИ ЗА…

Posted by Александра Пантић onWednesday, May 20, 2020

Pročitajte još