Novi Dani
BIH

Borenović: Muka mi je kad gledam kako SNSD gazi DNS, nemaju karaktera

Lider PDP Branislav Borenović ističe da mu je postalo degutantno gledati kako najveća vladajuća stranka iz Srpske (SNSD) gazi svoje koalicione partnere i vuče ih za nos.

Najnoviji slučaj smjene ministarke uprave i lokalne samouprave Lejle Rešić, ne zbog rezultata njenog rada, već zbog dešavanja u Prijedoru, gdje je DNS nakon skoro dvije godine uspio da vrati skupštinsku većinu uz pomoć odbornika nekoliko stranaka, među kojima su i oni iz SDS, čime su potisnuli SNSD, za Borenovića predstavlja političko dno.

– Gadi mi se i kao političaru i kao čovjeku da gledam to iživljavanje. Ovo nije prvi put, već se to gaženje koalicinih partnera dešava svakih malo. Degutantno mi je više i čitati naslove: „Da li će ovo biti kraj koalicije ili će DNS opet saviti leđa“ – kaže Borenović za Srpskainfo.

On ističe da SNSD već godinama gazi svoje političke partnere, koji u suštini i nisu politički partneri već samo njihovi slijepi poslušnici, koji dozvoljavaju da ih ovi vuku za nos.

– Bljutavo mi je to što neko nema političke snage, moći, kičme i karaktera da podvuče crtu i kaže da je dosta poniženja – ističe Borenović.

Srpska.info

Pročitajte još