Novi Dani
BIH

Stanivuković otkrio: Imam dokaz da sam bio prisluškivan

Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske otkrio je u razgovoru za portal BUKA da je bio prisluškivan tokom prošlogodišnjih protesta vozača zbog poskupljenja goriva.

“Imam određene tvrdnje i materijalne dokaze i imam stvari koje sam ja lično proživio, gdje je potpuno jasno da se ja kao narodni poslanik prisluškujem. Daću vam jedan podatak: kada sam prvi put uhapšen, to je bilo 2018. godine, dogovorio sam se samo sa jednim kolegom, na kom parkingu, a tada su bili protesti protiv poskupljenja goriva, ja sam se sa bliskim prijateljem dogovorio na kojem ćemo se parkingu naći, odakle da krenemo. Niko nije znao za naš razgovor, tu sam došao i čekala me policija i bio sam uhapšen. Ja ne znam kako su to oni mogli znati. Kada smo dogovarali način protesta i kretanje, svaki puta kada su me policajci ispitivali rekli su ne možete tom putanjom, unaprijed su znali u kom pravcu ide naša ideja o kretanju. Ja sam uvijek bio iznanađen tim pitanjem. Nikada nisam to pokretao jer sam znao kako sistem funkcioniše” kaže u uekskluzivnoj izjavi za BUKU Draško Stanivuković.

Protest Vozaca Prijedorska Petlja
Protesti zbog poskupljenja goriva u Banjaluci

On kaže da je važno tu priču istjerati do kraja.

“Nažalost, svjestan sam činjenice da je mnogo stvari ovako krenulo i da se opet vratilo u ladice.” kaže on i dodaje kako ne zna u kojoj je fazi ovaj predmet.

Protest12
Protesti zbog poskupljenja goriva u Banjaluci

Draško Stanivuković je Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka podnio prijavu protiv člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika te ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača zbog, kako je navedeno u tom dokumentu, neovlaštenog prisluškivanja i tonskog snimanja.

Pročitajte još