Novi Dani
BIH

Dodik “oprostio” Košarcu – zagrljeni na stranačkom skupu

BN Televizija objavila je fotografiju sa skupa SNSD-a koji je sinoć održan u Istočnom Sarajevu a na kojoj se vide zagrljeni Milorad Dodik i Staša Košarac.

06092020094505

Lider SNSD-a ranije je najavio da je ministar spoljne trgovine BIH Staša Košarac napisao kraj političke karijere zbog učešća na čuvenom koronaderneku u Sarajevu.

korona dernek

Snimci sa korona derneka ….. #ostanikodkuće#koronadernek #korona #covid19 #sarajevo #dernek

Posted by Novi DANI on Tuesday, May 5, 2020

-Košarac je završio što se tiče politike naše partije i u tom pogledu ću se ponašati u budućnosti. U vezi s tim preduzećemo one mjere koje su najbolje prije svega za Republiku Srpsku. Naime, imajući u vidu da smjene u Savjetu ministara mogu dovesti do gubljenja pozicija same Srpske, mi ćemo svoje ponašanje prema tome odrediti. U to ne treba niko da sumnja – poručio je Dodik nakon što je snimak dospio u javnost.

Kasnije se ova izjava pretvorila u stranački ukor a SNSD je Košarca kaznio zabranom kandidovanja u naredna dva izborna ciklusa. Nisu se jasno odredili o zahtjevu za njegovu smjenu sa pozicije ministra ističući da postoji strah da će to mjesto ostati upražnjeno.

Parlament BIH danas bi trebao da raspravlja o zahtjevu za njegovu smjenu kao i smjenu zamjenika ministra civilnih poslova Siniše Ilića koji je takođe u žižu javnosti dospio zbog snimka koronaderneka u Zvorniku. S obzirom na veliki pritisak javnosti i činjenicu da su u Federaciji uslijedile brojne smjene nakon “koronaderneka” u Sarajevu, zanimljivo će biti vidjeti kako će se o svemu odrediti stranke iz Federacije BIH. Opozicija iz Republike Srpske sa svoja četiri glasa u Predstavnčkom domu Parlamenta BIH trebala bi podržati zahtjev a juče su mladi SDS-a pozvali na smjenu Košarca i Ilića.

Sandra Janković, član Aktiv mladih SDS Čelinac, kaže da su Ilić i Košarac ismijavali građane koji su bili odgovorni i poštovali mjere Kriznog štaba za borbu protiv virusa korone.

Viber Image 2020 06 09 10 30 38r

„Smatramo da njihova smjena bila značajan korak ka vraćanju povjerenja građana u institucije“, kazala je Janković.

Dodala je da je korona žurka koju je organizovao Siniša Ilić, uslijedila nakon što je izostala, adekvatna sankcija ministru Košarcu.

Pročitajte još