Novi Dani
Crna Gora

(VIDEO) U Budvi privedene 23 osobe: sukobi građana i policije

Polomljena stakla na opštini, povrijeđeni policajac, privedene 23 osobe-epilog je jutrošnjih dešavanja u Budvi. Otop policiji pružili su i Službenici zaštite i spašavanja i Komunalni policajci.

Privedni su smijenjeni predsjednik Opštine BudvaMarko Carevići smijenjeni predsjednik Skupštine opštine SO BudvaKrsto Radović, menadžer OpštineMilo Božović, sekretar Sekretarijata za investicijeMladen Mikijelj,šef Kabineta predsjednika OpštineNikola Jovanović, odbornik DF-aĐorđije Vujović, načelnik Komunalne policije i inspekcijeAleksandar Mijatović, kao i Carevićev sin Milan koji je kako navode crnogorski mediji napao policajca.

Gradonačelnika Budve Marka Carevića, predsjednika Skupštine opštine (SO) Budva Krsta Radovića i sekretara za investicije u Opštini Budva Mladena Mikijelja, policija je izvela na sporedni izlaz stanice policije, smjestila ih u auto i odvezla.

Ispred stanice policije su bili neredi pošto su je građani okružili, a policajci stavili gas maske piše portal Vijesti.me.

“Na ulazu u zgradu SO Budva policija je zatekla nekoliko odbornika, kao i veći broj zaposlenih i građana koji su svojim prisustvom na ulazu onemogućavali policijske službenike CB Budva da sa Upravnom inspekcijom uđe u prostorije ovog objekta. Nakon izdatog upozorenja, a potom i naređenja okupljenim da se raziđu i omoguće izvršenje službene radnje, okupljeni su se oglušili o dato upozorenje i izdato naređenje i prilikom intervencije policijskih službenika pružili su aktivni otpor na način što su gurali policijske službenike, pokušavajući da onemoguće ulazak u zgradu Opštine”, navode u policiji.

Usljed intervencije policijskih službenika okupljeni su, ističu u policiji, polomili stakla na ulaznim vratima zgrade Opštine Budva.

Cmd.me / Vijesti.me/ Novidani.com

Pročitajte još