Novi Dani
Crna Gora

Neredi u Budvi – Policija bacila suzavac, opet uhapšen smjenjeni gradonačelnik (VIDEO)

Nastavlja se haos u Budvi. Smijenjeni predsjednik Opštine i Skupštine Opštine Budva Marko Carević i Krsto Radović odbijaju da predaju vlast novoformiranoj većini u lokalnom parlamentu. Od ranog jutra ispred zgrade budvanske Opštine pristne su pojačane snage policije, a angažovano je i privatno obezbjeđenje. Veliki broj građana, koji podržava Carevića i Radovića je u više navrata fanas napadao i vrijeđao policiju. Policajci i obezbjeđenje nije dozvolilo smijenjenim funkcionerimada uđu u zgradu, zbog čega je došlo do guranja i koškanja. Nakon što su građani upozoreni da se raziđu ispred zgrade opštine policija je bacila suzavac.

Potom su uhapšeni Carević, Radović i odbornici DF-aĐorđije Vujović i Đorđe Pribilović, kao i odbornik SNP-aKrsto Rađenovic. Vršilac dužnosti predsjednika Opštine BudvaVladimir Bulatovićje, kako saznaje CdM, pogođen kamenom u glavu dok je napuštao zgradu opštine u pratnji policije.

frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Građani su legli na put koji je blokiran, a oboreni su i kontejneri.

Okupljeni su jajima gađali automobil u kojem je bio Bulatović.

Njega su iz automobila izvukli policajci i građani su bili oko stanice, ne dozvoljavajući da bude sproveden.

Policija je tada stavila gas maske, a komandir stanice upozorio je okupljene da imaju dva minuta da se raziđu.

Pripadnici Posebne jedinice su ispred stanice policije.

Okupljeni su Bulatovića po izlasku iz zgrade gađali jajima i pljuvali, a policija ga je brzo sprovela u stanicu.

Okupljeni ispred policijske stanice u kojoj je Bulatović uzvikuju “izađi, mala”.

Pripadnici specijalnih jedinica došli su prethodno na službeni parking Opštine Budva, nakon što su se građani okupili jer se primicao kraj radnog vremena.

Čekali su da iz Opštine izađu Vladimir Bulatović i Snežana Kuč koje je nova većina u lokalnom parlamentu izabrala za vršioce dužnosti predsjednika Opštine i Skupštine Opštine.

Policija je prekjuče pružala asistenciju kada je Bulatović izašao iz zgrade i ušao u službeni automobil, nakon što su građani fizički sprečavali.

Na službenom parkingu je bilo više od 150 građana, koji su blokirali sve izlaze iz zgrade. Na parking je došao i Marko Carević.

Saobraćajni kolaps je izazvan jer je policijski kombi parkiran na ulici, a kordon postavljen uz ivičnjak.

cmd.me/blic.rs

Pročitajte još