Novi Dani
BIH

Dodik o izborima: Imam osjećaj da smo već pobijedili u Banjaluci

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas, govoreći o predstojećim lokalnim izborima i očekivanjima ove partije, da ima osjećaj da su već pobijedili.

Dodik je čestitao svim potpisinicimaVidovdanske koalicije u Banjaluci, rekavši da dugovječnost kolacija na republičkom nivou pokazuje da će raditi zajedno kako bi ostvarili najbolje rezultate.

– Igor Radojičić zaslužuje mandat, jednako tako Banjaluka zaslužuje Radojičića, ozbiljnog političara koji se bavi ozbiljnim poslovima i koji je pokazao sposobnost da okupi različite političke partije i Banjaluku oko jedinstvenih ciljeva a to je još bolji i sređeniji grad – istakao je Dodik.

Protivkandidat Igoru Radojiičiću trebao bi biti poslanik Draško Stanivuković iz PDP-a .

Banjaluka je jedno od rijetkih mjesta gdje je opozicija 2018. uspjela da pobijedi u trci za Predsjednika RS pa se nada da bi isti rezultat mogla ponoviti. Kandidat opozicije Vukota Govedarica je tada pobijedio kandidatkinju Dodikove koalicije sa oko 8 500 glasova razlike. S druge strane u trci za člana Predsjedništva BIH Dodik je pobijedio svog protivkandidata Mladena Ivanića sa 800 glasova razlike. Opozicija je u urbanim sredinama odnijela ubjedljivu pobjedu dok je Dodik na seoskim područijima ostao nedodirljiv.

Res C59400fb1bdcc76f7daf56623d249fc3

Pročitajte još