Novi Dani
Crna Gora

Medojević krivi masone za sporazum, svetosavski birači ogorčeni: “Srbi, jeste li za ovo glasali!?”

Svetosavsko biračko tijelo osjeća se iznevjereno i razočarano, iako je jasno da je ovaj sporazum samo mrtvo slovo na papiru i nevješti pokušaj da se umiri većinska Crna Gora, koja je u strahu da bi svetosavske partije mogle da revidiraju mnoge odluke koje su učvrstile crnogroski suverenitet i trasirale evroatlantski put

Sporazum koji su juče potpisalilideri koalicije „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“ izazvao je šok, nevjericu i ogorčenje među svetosavskim biračkim tijelom.

Medooo

Zdravko Krivokapić, Aleksa BečićiDritan Abazovićpotpisali su juče pismeni dogovor da će, između ostalog, jačati saradnju sa NATO-om, poštovati Ustav što znači da neće pokretati postupke za promjenu zastave, grba i himne, kao i da neće povlačiti priznanje Kosova.

1 8

Svetosavsko biračko tijelo osjeća se iznevjereno i razočarano, iako je jasno da je ovaj sporazum samo mrtvo slovo na papiru i nevješti pokušaj da se umiri većinska Crna Gora, koja je u strahu da bi svetosavske partije mogle da revidiraju mnoge odluke koje su učvrstile crnogorski suverenitet i trasirale evroatlantski put.

Zziziziz
3 7

Razočarenje glasača prosrpskih koalicija je toliko veliko da su svoj revolt mnogi viđeniji simpatizeri DF-a, SNP-a, Demokrata i ostalih velikosrpskih stranaka morali da podjele preko društvenih mreža.

Sporoo

FOTO: Standard, Filip Filipović

Svetosavski glasači u porukama na društvenim mrežama su pisali “da se osjećaju uvrijeđenim i iznevjerenim”, “da su im sporazumom zamazane oči”, dok je saradnik bivšeg funkcionera NOVEDobrila Dedeića, Robert Žižićnapisao “Srbi, jeste li za ovo glasali? Ako jeste, neka vam je srećna velika Albanija”.

Sporazum je čak aktivirao i jednog od lidera DF-a,Nebojša Medojevićkoji se na nekoliko dana primirio sa neodmjerenim objavama pod pritiskom svojih nalogodavaca. Medojević je svojim biračima kazao da “nikakve veze nema sa sporazumom, niti ga je ko pitao niti konsultovao” oko toga.

Erjerujeurjeu

Pojedini građani u komentarima javno su kazali da su na izborima 30. avgusta zaokružili broj 9 (“Za budućnost Crne Gore) i da se sada osjećaju prevarenim, na šta im Medojević odgovara da je i on sam zatečen, kao i da je sporazum “neko dogovorio nama iz leđa”.

Pored toga, u jednom trenutku Medojević potpisnike ovog sporazuma naziva i masonima.

“Ja sam svoj stav javno iznio. Masoni iz Vijesti formiraju Vladu. Bez mene”, dodaje lider DF-a.

B.K.

Aktuelno.me

Pročitajte još