Novi Dani
BIH

Bijeljina slavi Dan grada, najviše priznanje opet dobio Dodik

Povodom obilježavanja 24. septembra – Dana Grada Bijeljina, danas su dodijeljena gradska priznanja istaknutim pojedincima a najviše priznanje opet je dobio Milorad Dodik, član Predsjedništva BIH .

Dodiku je prije samo mjesec dana upriličena najveća čast u Gradu Bijeljini kada je bio kum krsne slave Grada Svetog Pantelejmona. Bijeljina je do prije nekoliko mjeseci bila najveće uporište opozicije ali je gradonačelnik Mižo Mićžić napustio stranku i napravio koaliciju sa Dodikovim SNSD-om.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da je Skupština Grada u ovoj godini, koja je prije svega obilježena borbom protiv pandemije virusa korona, odlučila da dodijeli priznanja za ukupno 33 pojedinca i kolektiva.
– Čestitam sugrađanima Dan Grada, odnosno godišnjicu prvog oslobađanja Bijeljine od fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu. Ovom prilikom se sjećamo više od 2.000 žrtava u borbi za slobodu Semberije i ujedno dodjeljujemo nagrade onima koji se trude da i 77 godina kasnije promovišu prave vrijednosti – naveo je Mićić.

Najviše priznanje – Povelja Grada Bijeljina, za izuzetan doprinos razvoju lokalne samouprave i zalaganje za izgradnju vitalnih infrastrukturnih projekata u Bijeljini, dodijeljeno je srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, a biće mu uručeno na večerašnjoj svečanoj sjednici Skupštine Grada u Centru za kulturu „Semberija“.

Prilikom dodjele priznanja Dodik je istakao da je Bijeljina strateški važan dio Republike Srpske, grad koji se vidljivo razvija i koji očekuju značajni projekti čiji je cilj poboljšanje kvaliteta života na ovim prostorima, poput izgradnje auto-puta, drinskog nasipa i drugih potrebnih komunalnih objekata.

“Konekcija koju smo obezbijedili između institucija Republike Srpske i grada Bijeljine je najbolji dokaz kako to funkcioniše na dobrobit građana”, naveo je Dodik. Dodik je poručio da srpski narod slobodu koju ima ne smije izgubiti. “Moramo se okupiti oko riječi sloboda, a sinonim za tu slobodu danas je Republika Srpska”, naglasio je Dodik.

Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević rekao je na svečanosti da je Dodik prijatelj i saveznik Bijeljine na njenom putu ubrzanog razvoja. “Živimo na vrijednostima slobode i dostojanstva i samo zajednički, okupljeni oko bazičnog interesa, a to su razvijena Bijeljina u jakoj i slobodnoj Republici Srpskoj, možemo napraviti bolji život u budućnosti”, poručio je Đurđević.

Pročitajte još