Novi Dani
BIH

DNS-ov ministar Đorđe Popović nakon Dodikove posjete prelomio: Ostajem uz SNSD

Odluka DNS-a da napusti koaliciju sa SNSD_om očekivano dovela je do novih podijela u ovoj partiji. Lokalni odbori dobili su rok do 21.10. da se izjasne o nastavku koalicije sa SNSD-om a neki od njih već su saopštil ida ostaju uz Milorada Dodika.

DNS na Palama podržao je kandidata opozicije Nenad Vukovića a ogranak ove stranke u Bileći uskrtatio je podršku SNSD-u. S druge strane sve je izvjesnije da će DNS u Banjaluci ostati uz SNSD što je jasno iz izjava najviših funkcionera gradskog odbora. Danas je i DNS-ov ministar u Vladi RS Đorđe Popović nakon posjete Milorada Dodika Loparama rekao da on i ovaj lokalni odbor ostaju uz SNSD.

Popović je danas poslije Dodikove posjete Loparama izjavio:

“Vjeran sam koaliciji u Loparama, jer su Lopare prelomna tačka, gdje je SDS uvijek imao ogroman uticaj. Sam čin da sam ja tu dovoljno govori da ostajem privržan onome što smo se dogovorili u prošlosti sa SNSD-om.”

Popović je istakao da ove dvije stranke veoma dobro sarađuju u Loparama, gdje SNSD podržava DNS-ovog kandidata za načelnika opštine Srećka Ilića.

On je dodao da će nastaviti korektno da obavlja posao ministra saobraćaja i veza Republike Srpske, te da je na Vladi i organima Republike Srpske da li će mu ukazati povjerenje u narednom periodu.

Popović je nakon izbora 2018. godine bio jedan od DNS-ovaca koji su smjenjeni pod Dodikovom optužbom da su “mangupi” odnosno da nisu dovoljno radili za koaliciju na izborima.

Zanimljivo je da je upravo Popović po tvrdnjama Nenada Nešića osmislio termin “drpos” što je pogrdan naziv za koalicionog partnera DEMOS (nastao cijepanjem DNS-a).

(BN)

Pročitajte još