Novi Dani
Crna Gora

DF pisao ambasadorki SAD-a u Crnoj Gori: Zašto naši lideri ne mogu u Vladu?

Demokratski front pisao je ambasadorki SADDžudi Rajzing Rajnkejer ih je, kako kažu, mandatar za sastav Vlade Crne GoreZdravko Krivokapić, obavijestio da mu je jedan inostrani faktor ultimativno saopštio da lideri Demokratskog fronta ne mogu zauzeti ona mjesta u Vladi koja im je dao narod.

“S obzirom da smo ovu informaciju dobili ubrzo nakon sastanka kojeg je mandatar imao u Vašoj ambasadi, željeli bi da čujemo od Vas, ili od nekog nadležnog u Stejt Departmentu, da li Vaša administracija podržava ovako skandalozan stav”, navodi se u pismu DF-a.

Kako ističu, njihove informacije iz krugova bliskih administraciji predsjednikaDonalda Trampagovore da će se u potpunosti poštovati svi demokratski standardi prilikom izbora i nove Vlade u suverenoj državi Crnoj Gori, kao i na drugim prostorima.

“Kako smo ovu informaciju o miješanju inostranog faktora dobili u razgovoru sa mandatarom Krivokapićem, a cijeneći njegovu zabrinutost kako bi mu nepoštovanje ovog ultimatuma pravilo problem u budućim odnosima Crne Gore sa Zapadom, tražimo da nam Vi, kao ambasadorka najmoćnije zapadne države, jasno iznesete Vaš stav o ovom pitanju, da bi građani Crne Gore mogli da procijene šta znači ovaj ultimatum, ako je saopšten sa Vaše strane”, navodi DF u pismu.

CdM je u subotu objavio da Krivokapić ne želi da u novoj vladi ministri budu trojica lidera Demokratskog frontaAndrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević, jer on navodno želi da se okruži ljudima koji nemaju balast političke istrošenosti, sudskih postupaka, kako zbog domaće tako i zbog međunarodne javnosti.

Potom je Mandić poručio da kao neko ko je Zdravka Krivokapića postavio na mjesto nosioca liste koalicije Za budućnost Crne Gore i ko je vodio i upravljao izbornom kampanjom koalicije, neće dozvoliti da crnogorski tajkuni, misleći na vlasnike koncerna Vijesti, ukradu narodnu volju i sastavljaju Vladu Crne Gore.

Ranije danas je poslanik DF-a u Skupštini Crne Gore i predsjednik OO Nove srpske demokratije PodgoricaRadoš Zečevićsaopštio da tajkunski mediji, iznajmljeni analitičari i kupljeni NVO aktivisti vode besomučnu kampanju protiv srpskog naroda i dosljednih političara u Crnoj Gori, psuju i vrijeđaju, finansiraju lažne ankete na koje se potom pozivaju u javnim nastupima.

“Po tajkunskoj logici Vlada mora biti kako kažu tajkuni iz Vijesti, a ne narod. To hapšenje demokratije je u jasnoj poruci zašto naši vodeći političari po kojima se prepoznaje Demokratski front ne bi trebalo da budu dio kabineta Krivokapića. Zato štoŽeljko Ivanović,tajkuni i razni sorošoidi to neće, a Krivokapić „mora“ da ispoštuje vlasnike Vijesti, a ne političare i stranke koje su ga dovele do pozicije mandatara”, dodao je o

Pročitajte još