Novi Dani
Izjava DANA

Majkić: Ako srpski članovi CIK-a glasaju za ponavljanje izbora to će biti djelovanje protiv RS

Odluka Centralne izborne komisije BIH da ne utvrdi rezultate izbora u Srebrenici i Doboju naišla je na negodovanje u SNSD-u. Dva dana članovi ove stranke redom se oglašavaju i optužuju članove CIK-a iz reda srpskog naroda za nacionalnu izdaju.

Željka Cvijanović ih optužuje da pokušavaju osujetiti pobjeda srpskog kandidata u Srebrenici, a kandidat SNSD-a za načelnika Srebrenice Mladen Grujičić njihovo glasanje naziva sramnim.

Delegat u Klubu Srba Doma naroda PS BiH Dušanka Majkić izjavila je da su dva srpka člana CIK-a odgovorni ukoliko dođe do ponavljanja izbora u Srebrenici i Doboju.

“Ako se to dogodi to znači da su srpski članovi u Centralnoj izbornoj komisiji, koji su zahvaljujući bošnjacima izabrani tamo, da će oni glasati za to. Onda je odgovornost njihova i Republika Srpska o tome treba da zauzme stav, to je očito djelovanje protiv interesa Republike Srpske”, kaže Dušanka Majkić a prenosi Dobojski info.

Na izborima u Doboju 19 kandidata nije dobilo ni jedan glas, a preko 40 ima manje od 9 glasova pa se već spekuliše da su učestvovali samo zbog “trgovine biračkim odborima”.

Takođe i CIK je utvrdio da postoje brojne neregularnosti izbora u Srebrenici i Doboju. Za Doboj su izračunali da je izlaznost na pojedinim mjestima do 11 časova bila tolika da je svakih 50 sekundi glasao jedan glasač a ubjedljivo najviše glasova u Doboju dobila je nosilac liste SNSD-a Sanja Vulić. Ona je objasnila kako je došlo do ovoga.

“Ko je taj vještak, po kom osnovu ste ga angažovali imajući u vidu da nije sudski spor u toku. Treća stvar, navode broj i vrijeme kada su birači izlazili, koliko im je vremena trebalo. A apsolutno zanemaruju činjenicu da je u oOboju na skoro svakom biračkom mjestu bilo po tri glasačke kabine. I sad se postavlja pitanje, da li ste vi uopšte dolazili na teren, i odakle vam te informacije?”, kaže Sanja Vulić, nosilac odborničke liste SNSD-a za Doboj a prenosi Dobojski info.

Pročitajte još