Novi Dani
Potez DANA

(VIDEO) Vučić u javnosti brutalno ponizio Ivicu Dačića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu, demonstrirao je količinu uživanja koju mu pruža funkcija, makar u blizini ministara i koalicionog partnera Ivice Dačića.

I ovaj put na meti mu je bio predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić kojeg je ili mazi ili mu udara packe.

Lideru SPS to i nije naročito smetalo, što je vrlo verovatno direktno proporcionalno njegovom učešću u vlasti čitavih 30 godina, a što su tviteraši vešto primetili.

– Kakvo je ovo ponižavanje zapravo – kaže jedan tviteraš.

Ipak, pored toga što je Dačić ispratio svaku moguću vlast, kao izduvni ventil mu je na raspolaganju uvek nekoliko ministarstava, u ovom mandatu treća po važnosti pozicija u državi, mikrofon kad treba da se zapeva, i ćutanje kad treba da se progovori na engleskom jeziku. A, takođe, se greškice poput Miše banane i koferčića praštaju, ili svađica sa Dejvidom Mekalisterom.

– Ono kad te nije sramota ni ćušku da dobiješ pa ti “dobar mali” dođe kao nagrada. Služba je služba, kakva god da je. Bitno da kaplje – kaže jedan tviteraš.

Uz to, i sam Dačić kao da uživa u ovakvom odnosu, sudeći po podeli izbornog plena nakon prošlogodišnjih parlamentarnih izbora. A može da pomene i Đilasa ako hoće, kao što mu reče voditeljka RTS-a Nada Gogić u pauzi za reklame.

Direktno.rs

Pročitajte još