Novi Dani
Uncategorized

Poslednji pozdrav Balaševiću iz Banjaluke

Banjaluka je večeras odala počast slavnom kantautoru Đorđu Balaševiću, koji je preminuo u petak u 67. godini od posljedica korona virusa.

U centru grada se okupio veliki broj građana, a prostor između Banskog dvora i Uprave grada Banjaluka je na momente bio premalen da primi sve one koji su na ovaj način željeli da se oproste od muzičke legende.

U njegovu čast fasada Banskog dvora je bila platno koji je obasjavao lik muzičara sa porukom „Pričaće ti o plovidbi ti što nisu sidro digli“, dok su se u pozadini mogli čuti njegovi najveći hitovi.

Na ovaj način se Banjaluka pridružila brojnim gradovima regiona koji su odali počast ovom velikom kantautoru koji je iza sebe ostavio neizbrisiv trag.

Balašević je bio kantautor i pjesnik. Bio je član grupa “Žetva” i “Rani mraz”, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma. Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku.

Đorđe Balašević je prije pet dana primljen na Infektivnu kliniku, gdje se liječio od upale pluća, a preminuo je u petak, 19. februara. Balašević je sahranjen danas u Novom Sadu u krugu najbližih i uz tamburaše. Iza sebe ostavio je suprugu Oliveru, ćerke Jovanu i Jelenu, sina Aleksu.

Pročitajte još