Novi Dani
Srbija

Uživo/ Vučić se obraća naciji: Biće emitovan uznemirujući sadržaj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Ana Brnabić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obraćaju se javnosti nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost u Palati “Srbija”.

Tokom konferencije će biti emitovan sadržaj uznemirujuć za maloletna i osetljiva lica, javlja Radio televizija Srbije.

Vučić je prvi dio konferencije pričao o Kosovu i najavio da se pregovori nastavljaju uskoro i da nema velika očekivanja.

U drugom dijelu konferencije Vučić je govorio o vakcinaciji.

On je saopštio da je najveći procenat vakcinisanih u urbanim sredinama dok je u siromašnm opštinama mal procenat onih koji su pristali da se vakcinišu. Vučić je najavio kampanju za vakcinaciju u kojoj će učestvovati i on.

-Ko boga vas molim da se vakcinišete, rekao je predsjednik Srbije. On je dodao da je naručeno 14 miliona vakcina kao i dva lijeka za liječenje koronavirusa.

Na kraju je došao i do priče o organizovanom kriminalu i rekao da je Srbija razbila dvije jake kriminalne grupe.

-Uvezli smo određene sprave od naših prijatelja i došli do saznanja do kojih nismo ni sanjali da ćemo doći. Došli smo do monstruoznih saznanja, rekao je Vučić i dodao da se vodi istraga o četiri ubistva.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da su svi dokazi o nelegalnom prisluškivanju Vučića i njegove porodice predati tužilaštvu. VUčić je prisluškivan 1572 puta a rekao je Vulin. Ti razgovori su nošeni određenim funkcionerima MUP-a rekao je Vulin.

-Izvjestan broj pripadnika MUPa je stavljen na poligraf i svi su pali. Svi su pali na pitanjima nelegalnog prisluškivanja Vučića. Na tužilaštvu je sada da kvalifikuje djelo, rekao je Vulin.

Oni su na kraju prikazali fotografije lešva i odsječenih glava nastalih u kriminalnim obračunima.

Čekala su ih spremna pitanja pro-vladinih novinara “da li su sa kriminalnim grupama povezani predstavnici opozicije”.

Na pitanje novinara zašto nema Nebojše Stefanovića na press konferenciji Vučić je odgovorio da je on bio na sjednici i negirao medisje navode koji ga povezuju sa ovim slučajem. Na pitanje da li Stefanović ostaje koordinator biroa Vučić je rekao “da sve dok je na toj funkciji”.

frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Pročitajte još