Novi Dani
Crna Gora

Danas lokalni izbori u Herceg Novom – glasao i premijer Zdravko Krivokapić

U Herceg Novom danas se održavaju lokalni izbori na kojima učestvuje pet koalicija i jedna lista, koje će se boriti za 35 mjesta u lokalnom parlamentu.

Pravo glasa ima 25.590 birača. Biračka mjesta biće otvorena od sedam do 20 časova.

Novljani će biračko pravo ostvariti na 51 biračkom mjestu, a iz Opštinske izborne komisije Herceg Novi apeluju na strogo poštovanje epidemioloških mjera.

OKo 10:45 glasao je iIvan Otovićnosioca izborne liste “Za budućnost Herceg Novog”.

Glasanje Ivana Otovica Nosioca Izborne Liste Za Buducnost Herceg Novog

Neđto ranije Premijer Crne GoreZdravko Krivokapićdanas je iskoristio svoje glasačko pravo na lokalnim izborima u Herceg Novom.

Premijer Glasanje1

Demokratska Crna Gora saopštila je da je do devet časova u Herceg Novom glasalo 9,34 odsto birača, odnosno njih 2.389.

Podsjećaju da je na lokalnim izborima 2017. do devet časova izlasnost bila sedam odsto (1.744 birača).

Prva na listi je Novska lista koja nastupa samostalno pod sloganom “Naš Novi, naš brod“, a nosilac je Savo Marić.

Druga je koalicija “Evropski tim za Herceg Novi“ koju čine DPS i SD, a na njenom čelu je Predrag Dabović.

Treći na listi su koalicija Prava Crna Gora i Grupa građana “Glas za naš Novi”, pod sloganom “Pravi Novi – sloboda u našim rukama”. Koaliciju predvodi Milan Zarić, i prvi put nastupa na lokalnim izborima, dok je za Pravu novo i to da neće nastupiti u okviru koalicije sa DF-om.

Četvrta na listi je izborna lista “Za budućnost Herceg Novog i Boke” koju čine DF, Socijalistička narodna partija i Radnička partija, a koju predvodi Ivan Otović.

Na petom mjestu je koalicija “Stevan Katić – Ni lijevo ni desno, pravac Novi” koju čine Demokratska Crna Gora, Novi pobjeđuje, Demos i Partija penzionera, invalida i restitucije. Aktuelni predsjednik Opštine Stevan Katić je na njenom čelu.

Na šestom mjestu nalazi se koalicija “Crno na bijelo – može bokeški”, koju predvodi URA, a sa njom su još Bokeški forum, Inicijativa Bokobran, CIVIS i nestranački pojedinci. Nosilac liste je Draško Rašković.

Aktuelnu vladajuću koaliciju čine Demokrate, DF, Novska lista i SNP. Predsjednik Opštine je Stevan Katić, dok je na čelu Skupštine Nikola Samardžić – obojica članovi Demokrata.

Birališta u Herceg Novom otvorena su jutros u sedam sati i nije bilo neregularnosti, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije.

Pročitajte još