Novi Dani
Crna Gora

Dajković: Izbori u Podgorici biće Kosovska bitka, boriće se Nemanjingrad protiv Titograda

Aktivista Demokratskog fronta VladislavDajković koji se sve češće pominje kao kandidat te koalicije za gradonačelnika podgorice objavio je video u kojem tvrdi da će izbori u glavnom gradu Crne Gore biti presudni.

-Smatram da će izbori u Podgoridi, izbori za gradonačelnika biti neka vrsta Kosovske bitke gdje će da se b ore Nemanjingrad kako se nekad zvala Podgorica protiv Titograda. Da li ću se ja kandidovati, ja sam spreman da prihvatim kandidaturu ako konstituenti koalicije Za budućnost Crne Gore i Za budućnst Podgorice procjene da sam ja vladislav Dajković najbolji kandidat.Ukoliko bude boljeg kandidata i ukoliko bude procjena da Dajković pođe na začelje liste ja ću poći na začelje liste, rekao je Dajković.

On je dodao da Podgorica mora da postane nakon 70 gdina slobodan grad i grad u kome “neće biti sramota da se slavi Slava grada i u kojem će Srpska pravoslavna crkva uživati svo poštovanje”.

-To će biti grad u kojem ćemo spomenike umjesto Josipu Brozu Titu dizati spomenike onome ko se rodio tamo a ko je faktički utemelji opravoslavlje zajedno sa svojim sinom a to je najpoznatiji podgoričanin Stefan Nemanja, rekao je Dajković.

Koalicija oko DF-a uspjela je nedavno da osvoji drugi najveći grad u Crnoj Gori – Nikšić.

Uz podršku stranaka građanske orjentacije, Demokrata Alekse Bečića i URE Dritana Abazovića, za novog gradonačelnika izabran je Marko Kovačević iz DF-a.

Pročitajte još