Novi Dani
NEMA DALJE

Vučić: Novac sam telefonom tražio za put, a ne za sebe – tražiću ponovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u telefonskom razgovoru, u direktnom televizijskom prenosu sa Đerdapa, nije tražio devet miliona evra za sebe i svoje kompanije već za izgradnju puta između Donjeg Milanovca i Golupca.

„Ja sam sebi dao za pravo to do uradim, ali nisam uzimao devet miliona evra za sebe i svoje kompanije. Tražio sam odgovor da li imamo taj novac u budžetu, da li imamo tu mogućnost u tekućoj rezervi, kroz dodatno sagledavanje bilansa, za izgradnju puta između Donjeg Milanovca i Golupca. I ponosan sam što sam dobio potvrdu da imamo i što možemo da izgradimo tih 50 kilometra puta važnog za istok Srbije“, rekao je Vučić.

On je to rekao u Pančevu, nakon obilaska fabrike ZF Srbija, na pitanje po kom članu Ustava je i od koga tražio telefonom devet miliona evra, kada je u pitanju novac građana Srbije kojim raspolaže Vlada, u skladu sa zakonom.

Vučić je rekao da to možda nije u skladu sa nekim konkretnim članom Ustava ali da „nije ni u suprotnosti ni sa jednim članom“.

„Drago mi je što mi zameraju što želim da se gradi po Srbiji, da se zemlja razvija, i nastaviću to da radim“, rekao je on.

Vučić je ponovio da će deficit u Srbiji, u prvih šest meseci, biti za milijardu evra manji od očekivanog.

„Srećan sam zbog 30 odsto uvećanih prihoda ali i nesrećan zbog manje potrošenih para. Jer da smo imali više potrošenih para u javnim investicijama, stopa rasta bila bi još veća. Prva procena je da će u prvom kvartalu rast BDP-a biti osam odsto. Imajući u vidu da smo imali minus jedan prošle godine, to je impresivan rezultat“, rekao je on.

U prvih šest meseci 1,72, milijarde stranih investicija

Vučić je izjavio da je u prvih šest meseci u zemlju stiglo 1,72 milijarde direktnih stranih investicija i da se nada da će do kraja da će takav trend da se nastavi do kraja godine, a da je u tom periodu deficit budžeta za milijardu evra manji od planiranog.

Govoreći o nastavku dijaloga, Vučić je rekao da predstavnici Beograda u Brisel idu u najboljoj veri jer žele da rešavaju i pitanje nestalih i ostale nerešene probleme.

„Napredak u dijalogu je potreban a da li je realan, to ne znam. Ali ako budemo napredovali u dijalogu, lakše ćemo dovoditi i investitore“, rekao je on.

(N1)

Pročitajte još