Novi Dani
BIH

Dodik: Organizovaćemo Vojsku Republike Srpske, neće biti rata, pozivam sve da ulažu ovde

Danas je na Јahorini održan sastanak člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika sa direktorom Olimpijskog centra “Јahorina” Dejanom Ljevnaićem i predsjednikom Nadzornog odbora Olimpijskog centra Nedeljkom Elekom.

Tema sastanka bili su novi projekti Olimpijskog centra.

Dodik je nakon sastanka rekao da će se založiti da Јahorina bude proglašena nacionalnim parkom, kako bi se osigurala planska gradnja.

“Ovo je najveći poslovni poduhvat. Postoji veliki interes ljudi iz regiona i EU za Јahorinu i zbog toga je potreban njen dalji razvoj”, rekao je Dodik.

Tako je Dodik, nakon što je kratko prokomentirao potencijal Olimpijskog centra “Јahorina” i naglasio značaj investicija u taj kraj,

Mi ne želimo nikakvu destabilizaciju, da želimo ne bi ulagali ovoliko ovde.nego bi ulagali u nešto drugo i zna se šta je to drugo ali eto nismo ulagali. I dobro došli ovi iz Federacije što ulažu ovde, rekao je Dodik.

On se dotakao i najavljenog vraćanja nadležnosti i poručio da se od toga ne odustaje.

“Bošnjaci misle da je “taknuto-maknuto”. To nije tako. Mi njih ne izazivamo mi samo želimo ono što je naše pravo. Mi imamo pravo na ‘Vojsku Republike Srpske’ i mi ćemo to organizovati. Kako će se oni organizovati – to je njihov problem”, kazao je, između ostalog, Dodik.

On je ponovio da niko ne želi nikakav sukob i da niko ne potencira rat ali da Republika Srpska neće odustati od vraćanja svih oduzetih nadležnosti.

On je rekao da će svi zakoni kojima se vraćaju nadležnosti biti spremni do 20. oktobra a da će nakon toga biti usvojeni u Narodnoj skupštini RS.

title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Pročitajte još