Novi Dani
Sport

Odlična forma BH košarkašica! Jones, Babić i Brčaninović odigrale sjajne mečeve u evropskim takmičenjiima

Trio Bih

Košarkašice Bosne i Hercegovine večeras su odigrale fantastične utakmice u Evroligi i Evropskom kupu i pokazale sjajnu formu pred predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

U filmskoj završnici 4. kola Evrolige ruski UMMC Ekaterinburg slavio je protiv USK iz Praga sa 75-73 i to trojkom u poslednjoj sekundi meča. U ruskom timu sa 15 poena, 10 skokova i 3 asistencije najefikasnija je bila BH košarkašica i MVP ženske NBA lige Jonquel Jones.

Ukrajinski Prometey nastavio je da niže pobjede u Evropskom kupu a večeras je na gostovanju u Turskoj savladan Elazig Il Ozel Idare sa 78:66.

U pobjedi svoje ekipe jedna od najboljih BH košarkašica Nikolina Babić ubacila je 16 poena i bila druga najefikasnije igračica u svom timu.

Za iznenađenje večeri pobrinula se španska Gernika Bizkaia koja je u gostima savladala francuski Flammes Carolo za koji od ove sezone nastupa košarkašica reprezentacije BIH Marica Gajić. Ona večeras zbog povrede nije bila u sastavu svog tima ali je u pobjedi Gernike sjajnu partiju odigrala njena suigračica iz BH reprezentacije Melisa Brčaninović koja je ubacila 17 poena uz 9 skokova i jednu asistenciju.

Pročitajte još