Novi Dani
Izjava DANA

Vulić: U Republici Srpskoj svi smo jednaki, dok je FBiH isključivo entitet Bošnjaka i nekolicine podobnih Srba

Poslanik SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarane skupštine BiH Sanja Vulić poželjela je u nedelju srećan dan upostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i da veliki praznik, Aranđelovdan, donese mir, toleranciju i poštovanje.

Sjećam se, 21. novembra 1995. godine, bili smo na slavi kod djeda Stevana.U trenutku su svi zaćutali, televizor pojačali na najjače. Javljeno je, potpisan je Dejtonski mirovni sporazum, kraj je tragičnom sukobu u BiH. Uslijedila je zdravica za stolom, ali i suze kod odraslih. Mi, djeca, bili smo u čudu, zašto plaču?! Jasno je bilo za par dana kada su počeli pakovati kofere i voditi nas pod neko novo, srećnije nebo – objavila je Vulićeva na Fejsbuku.

Ona je navela da nas danas uče da poštujemo dejtonsku BiH, narode koji žive u njoj, da svi imamo ista prava…

Tih pravila, pridržava se samo Republika Srpska. U Republici Srpskoj smo svi jednaki, dok je FBiH isključivo entitet Bošnjaka i nekolicine podobnih Srba ili građana, kako oni sebe vole nazivati – napisala je Vulićeva.

Na kraju, dodala je ona, tragični sukob u regionu je okončan, “očuvali smo Republiku Srpsku da zauvijek traje iako je pod stalnim napadima raznih sila, pojedinaca i faktora“.

Srpskainfo.com

Pročitajte još