Novi Dani
Crna Gora

Slavlje u štabu DF-a na Mojkovcu! Mandić poručio da DPS odlazi u opoziciju nakon 16 godina

Mandic Mojkovac

Lider Demokratskog fronta, Andrija Mandić saopštio je da je DPS izgubio vlast na danas održanim izborima u Mojkovcu. Pristalice opozicije već su krenule u slavlje ulicama grada.

– Došlo je do promjene vlasti. Formiraćemo je sa tradicionalnim koalicionim partnerima. Čestitamo budućnost Crnoj Gori i ovom gradu. Dobićemo novog gradonačelnika. Taj novi gradonačelnik biće naš mladi političar koji je zaslužio da postane prvi čovjek ovog grada. Vesko Delić je novi gradonačelnik Mojkovca – kazao je Mandić.

Delić je kazao da Mojkovac napokon ima narodnu vlast.

Najavio je da će sa koalicionim partnerima već od ponedjeljka krenuti u razgovore.

Lider SNP-a, jedne od članica koalicije “Za budućnost Mojkovca”, Vladimir Joković kazao je da se posle 16 godina vlast vratila narodu te da je “hobotnici otkinut još jedan pipak”.

Preliminarni rezultati

UCG 6,00%
NDM 6,38%
DPS 43,89%
DEMOКRATE 13,45%
URA 6,11%
ZBMК 24,17%


MANDATI:

UCG 2
NDM 2
DPS 14
DEMOКRATE 4
URA 2
ZBMК 7

U poređenju sa rezultatima parlamentarnih izbora na Mojkovcu koji su održani 2020. godine DPS je osvojio 2% glasova manje . Koalicija oko DF-a pala je sa 37,6% na 24,7% (UCG je 2020. nastupila u okviru liste ZBCG), Demokrate imaju rast sa 10% na 13,45% a URA rast sa 2,4% na 6,11%. U medijima se spekulisalo da iza liste Ne damo Mojkovac koja je osvojila 6,38% glasova stoji premijer Zdravko Krivokapić.

Bečić i Abazović proglasili pobjedu

Pobjedu opozicije je potvrdio i lider Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić koji je kazao da je ta lista zabilježila rast od 30 odsto.

“Istorijska pobjeda u junačkom Mojkovcu. Svim građanima čestitam na mirnim i dostojanstvenim izborima. Hvala biračima Demokrata na rastu i u Mojkovcu za 30% u odnosu na parlamentarne izbore”, napisao je Bečić na svom Tviter profilu.

Dritan Abazović, lider URA kazao je da je DPS izgubio izbore u Mojkovcu.

“Kraj DPS u Mojkovcu! URA duplirala glasove! Čestitam građanima Mojkovca na odlučnosti da promjene lokalnu vlast!”, naveo je on na svo Tviter profilu.

title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen="">

– Sve redom gube i više nikada u Crnoj Gori neće biti nedemokratske vlasti. Svih ovih dana nismo sumnjali da će pobjeda biti naša. Veličanstvene litije su oslobodile narod i krenulo se putem pridruživanja Crne Gore razvijenim demokratijama svijeta – rekao je Joković.

Nosilac liste “Ne damo Mojkovac”, Radonja Vuković kazao je ranije novinarima da je na osnovu 80 odsto prebrojanih glasova Demokratska partija socijalista izgubila vlast u Mojkovcu.

Kako on tvrdi, prema tom uzorku, DPS bi imao 14 mandata.

– Mojkovac kao i Crnma Gora će da krenu putem oporavka, DPS će doživjeti poraz kao i 30. avgusta prošle godine – kazao je on.

title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen="">

DF je prema tim preliminarnim rezultatima osvojio sedam mandata, Demokrate četiri, a preostale tri opozicione liste po dva.

Poručio je da od ostalih opozicionih aktera očekuju “najmanje izvinjenje za sve što su u predizbornoj kampanji radili protiv nas”.

“Apsolutna većina DPS-a u Petnjici”

Nosilac liste DPS-a u Petnjici Erol Muratović kazao je da je ta partija osvojila apsolutnu većinu na lokalnim izborima. On je za TVCG kazao da za sada imaju 17 mandata u toj opštini.

Muratović je poručio da DPS ima apsolutnu većinu i da će nastaviti da vodi opštinu.

“Ovdje nema poraženih i pozivam sve Petnjičane da zajedno razvijamo našu opštinu”, kazao je on.

Prema podacima petnjičkog DPS-a, nakon brojana, broj mandata, odnosno osvojenih glasova iznosi:

  • DDP 1384 ili 17 mandata
  • BS 529 ili 6
  • SPP 318 ili 3
  • Demokrate 209 ili 2
  • SD 195 ili 2
  • SDP 142 ili 1
  • SNP 79 ili 0 mandata

Tok izbornog dana u sve tri opštine pratiteOVDJE

Pročitajte još