Novi Dani
BIH

Vukanović tvrdi: Dodik u zamjenu za podršku Orbana, Mađarima daje dio solarne elektrane iz sastava Elektroprivrede RS

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović smatra da je sva “predstava” u Tužilaštvu BiH oko prijenosa nadležnosti politička farsa.

Vukanović je u programu BN televizije kazao kako je pitao šta su uradili sa predmetom “vila Milorada Dodika”, što to Tužilaštvo nikada nije uradilo.

“Dakle, sva ova predstava koja se izvodi u Narodnoj skupštini je farsa. Dodik je marioneta u rukama velikih sila koje ga drže iz svojih interesa, kaže Vukanović.

Vukanović je otkrio koji su to novi zajednički interesi Dodika i mađarskog premijera Viktora Orbana.

“Imam prijedlog ugovora koji je potpisala Slavica Ignjac i radi se o prodaji solarne elektrane koju je trebala da gradi Elektroprivreda Republike Srpske i Luka Petrović (generalni direktor EPRS) 70 posto akcija te firme daje firmi iz Mađarske. Dakle, dođe ovdje Orban i podrži Dodika i on mu da dio Elektroprivrede. Ako Milorad Dodik vrijedi 20 posto Elektroprivrede, e svaka mu čast”, rekao je Vukanović.

title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen="">

Orban je prije tri dana objavio kako će blokirati bilo kakav pokušaj uvođenja sankcija Miloradu Dodiku te kako RS daje finansijsku pomoć od 100 miliona eura.

Sredstva su navodno namijenjena za sektor malih i srednjih preduzeća.

Pročitajte još