Novi Dani
Svijet

Poginuo dječak u Harkovu, ubijeno više od 40 ukrajinskih vojnika

Jedan dječak je poginuo danas na istoku Ukrajine, u regionu Harkova, kada je granata pogodila stambenu zgradu, saopštio je ukrajinski sektor za vanredne situacije, dok iz drugih ukrajinskih izvora stižu vijesti o pogibiji najmanje 40 ukrajinskih vojnika i oko 50 Rusa.

Savjetnik u ukrajinskom predsjedništvu izjavio je da je više od 40 ukrajinskih vojnika ubijeno i na desetine ranjeno u današnjoj ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini, prenio je Rojters.

Ukrajinska vojska saopštila je da je oko 50 Rusa ubijeno i šest ruskih aviona uništeno na istoku Ukrajine, navodi britanska agencija.

U posljednjih sat vremena borbe su, čini se intenzivirane.

Ruski brod je ušao u ukrajinske teritorijalne vode na ostrvu Zmyny, a što je prva primijećena morska aktivnost Rusije od jutros.

U Kijevu se čula još jedna jaka eksplozija, a izveden je i raketni napad na Hostomel koji se nalazi u Kijevskoj regiji.

U gradu Nova Kahovka na sjeveru Ukrajine ruska avijacija je pokrenula raketni napad, a u blizini grada se nalaze ruske trupe s tenkovima.

Glavni štab Oružanih snaga Ukrajine izvještava da su od 10:30 sati Mariupol i Schastia pod potpunom kontrolom ukrajinske vojske. Za sada se ne zna tačan broj mrtvih i ranjenih ukrajinskih vojnika, piše Hromadske.

Pročitajte još