Novi Dani
Svijet

(VIDEO) Rusi tvrde da stežu obruč oko Marijupolja! Čečeni vode ulične borbe, gradonačelnik kaže da je centar grada potpuno razrušen

Borbe se odvijaju i u samom centru opkoljenog ukrajinskog grada Mariupolja, gdje je 350.000 civila zarobljeno bez hrane i vode.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da ruske snage “stežu obruč” oko grada i da se “borba protiv nacionalista” vodi i u samom centru.

Gradonačelnik Mariupolja Vadim Bojčenko za BBC je potvrdio kako se borbe ukrajinskih i ruskih snaga sada odvijaju gotovo u centru grada.

Time je potvrdio ranije ruske izvještaje. “Sukobi su danas bilo vrlo intenzivni. Nastavljaju se bitke tenkovima i mitraljezima”, rekao je Bojčenko pa dodao: “Svi se kriju u bunkerima.”

Prema riječima gradonačelnika, više od 80 posto stambenih zgrada uništeno je ili oštećeno, od čega se 30 posto neće moći obnoviti.

“Centra grada više nema. Ne postoji ni mali komad zemlje na kojemu nema znakova rata”, rekao je.

Dodao je kako se akcija spašavanja ljudi iz bombardiranog kazališta nastavlja. Procjenu o žrtvama nije mogao dati, zaključuje BBC.

Na društvenim mrežama danas se pojavio i snimak čečenskih boraca u Mariupolju koji vode ulične borbe sa ukrajinskom vojskom.

*Snimci su objavljeni na društvenim mrežama a njihova autentičnostjoš uvijek nije potvrđena.

Pročitajte još