Novi Dani
Srbija

Vučić: Htjeli smo biti uzdržani ali ucjenjuju ovu našu lepu zemlju. Prijeti nam “nuklearni udar”, tj. sankcije

Predsjednik SrbijeAleksandar Vučiću razgovoru za RTS iznio je nekoliko nevjerovatnih tvrdnji.

Vučić je istakao da se Srbija uoči glasanja o suspenziji Rusije iz Vijeća za ljudska prava u UN-u našla pod velikim pritiskom i ucjenama. kazao je kako je primarna odluka Srbije bila da bude uzdržana prilikom glasanja o suspenziji Rusije iz Vijeća za ljudska prava UN-a, ali onda je stiglo bezbroj teških pritisaka, navodeći da to nema veze sa ličnim pritiscima već sa pritiscima na zemlju.

“Naša primarna odluka bila je da budemo uzdržani, a onda dobijemo bezbroj teških pritisaka, ne ličnih, već pritisaka na zemlju. Ucenjuju ovu našu najlepšu zemlju. Kažu nam: ‘Da li znate da odlučujemo o tome hoćemo li vas izuzeti iz paketa sankcija za naftu?’. Da prevedem, EU je donela odluku koja se slučajno odnosi samo na Srbiju, po kojoj mi možemo do 15. maja da uvozimo naftu”, rekao je Vučić.

Upozorava da nad tom zemljom lebdi “nuklearni udar na Srbiju” u smislu sankcija protiv te zemlje i zaustavljanje puta ka EU.

“Srbija neće da otima rusku imovinu, čak je spremna da se odrekne prava preče kupovine u NIS”.

“Moj odgovor onim pametnima, a nisu oni dobili orden Aleksandra Nevskog već ja, da ne rade to jer smo mi jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji i jedini u regionu koji nismo kosponzorisali ovu rezoluciju. Nijednu restriktivnu meru nismo doneli, nismo nacionalizovali nijednu njihovu firmu”, rekao je Vučić.

Vučić tvrdi da je državna kasa jača nego ikada. Uporedio je i cijene pojedinih proizvoda u regionu i u Srbiji, objašnjavajući da su u Srbiji cijene niže.

“Ulje je ubedljivo najjeftinije u Srbiji. Jaja takođe, juneći but…”, rekao je Vučić.

Na pitanje da li će ići u Katar na Svjetsko prvenstvo, rekao je da ne zna. Govorio je i o šansama Orlova.

“Što se tiče sledećeg protivnika, koliko sam shvatio posle ukrštamo sa najlakšom grupom i onima koje smo već pobeđivali, to su Portugal i Urugvaj. To znači eto nas u osam. Pobedićemo ih, a onda sledeći su Španci i Hrvati i eto nas u četiri. Samo se vi smejte”, kazao je Vučić.

Pročitajte još