Novi Dani
Srbija

Vulin: Srbi su uvijek bili na pravoj strani istorije

Foito:Twitter

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas, reagujući na poruku poslanice Evropskog parlamenta Viole fon Kramon, da su, kako je istakao, Srbi uvijek bili na pravoj strani istorije, a da se to za narod gospođe Fon Kramon, kako je dodao, nikada nije moglo reći.

– Ako postoji narod koji nikada nije bio na pogrešnoj strani istorije, onda su to Srbi. Zato i čudi da se Viola fon Kramon odvažila da Srbima dijeli lekcije gde je prava strana istorije. Srbija je na svojoj strani, na strani međunarodnog prava, kao što je bila i 1999. godine. Srbi su uvek bili na pravoj strani istorije, a to se za narod gospođe Viole fon Kramon nikada nije moglo reći – izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, komentarišući poruku koju je poslanica Evropskog parlamenta uputila Srbiji nakon sastanka sa predsjednikom Vučićem da “nije dobro biti na strani Putina, odnosno na pogrešnoj strani istorije”, saopšteno je iz MUP-a.

Fon Kramon je juče razgovarala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a prema njenim rečima razgovor je bio „prijateljski i iskren“.

Kako je rekla, složila se da bi “bilo dobro za Srbiju da umanji tu svoju zavisnost od fosilnih goriva iz Rusije”.

odala je da je na predsedniku i na novoj vladi da odluči kako će se odnositi prema tome.

  • Fon Kramon sa Vučićem: Nije dobro da budete na strani Putina, odnosno na pogrešnoj strani istorije

– Pritisak po tom pitanju će se povećati. To nije do EU, to je odluka koju morate da donesete, na čijoj ste strani, da li neko vidi svoje mesto u EU, evropskoj porodici, Srbija je definitivno evropska država, u našem interesu je da se Srbija uskladi sa politikom EU -kaže ona.

Istakla je da nisu razgovarali o pojedinostima tog pitanja.

– Mislim da je on svestan da zavisnost od Rusije nije zdrava i dobra za srpsku ekonomiju, da je rat jedan, da kažemo, opasan manevar, nije dobro da budete na strani Putina, odnosno na pogrešnoj strani istorije, sigurna sam da smo se po tom pitanju složili – izjavila je.

Agencije

Pročitajte još