Novi Dani
Svijet

Zelenskij: Ruski gubici uskoro će dostići 40.000, njihovi generali vide svoj narod kao topovsko meso!!

Zelenski

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij je u videoobraćanju rekao da bi ruski gubici u Ukrajini mogli narasti na 40.000 prije kraja lipnja.

Dodao je da “ruski generali vide svoj narod jednostavno kao topovsko meso koje im je potrebno da bi stekli prednost u brojnosti, u ljudstvu, u vojnoj opremi. A to znači samo jedno: Rusija može prijeći granicu od 40.000 svojih vojnika izgubljenih već do kraja ovog mjeseca. Ni u jednom drugom ratu u poslednjih nekoliko decenija nisu izgubili toliko.”

Ukrajina, naime, konzistentno tvrdi da Rusi gube ogroman broj vojnika u ratu. Moskva to nije potvrdila, a procjene zapadnih dužnosnika o ruskim gubicima su nešto konzervativnije od ukrajinskih.

“Ključni taktički cilj okupatora nije se promijenio: nastavljaju pritiskati Severodonjeck, ondje se vode žestoke borbe – doslovno za svaki metar”, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u noćnom videoobraćanju u nedjelju dodajući da ruska vojska pokušava dovesti nove snage u Donbas.

Zelenskij je rekao da je slika 12-godišnjaka ranjenog u ruskom napadu sada trajno lice Rusije u cijelom svijetu.

“Samo te činjenice će odrediti kako svijet vidi Rusiju”, rekao je.

“Ni Petar Veliki, ni Lav Tolstoj, već djeca ranjena i ubijena u ruskim napadima”, rekao je očito smjerajući na prošlotjedne izjave ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je usporedio vojnu kampanju Moskve s osvajačkim pohodom ruskog cara Petra Velikog u 18. stoljeću na švedske teritorije.

Pročitajte još