Novi Dani
Svijet

Ukrajina dronovima napala Krim. Zapad tvrdi da je uništen značajan dio zračnih snaga Crnomorske flote

FOto:Twitter

Rusija se sinoć izvijestila o novim napadima ukrajinskih bespilotnih letjelica, samo dan nakon što su izbile eksplozije u blizini vojnih baza na područjima pod kontrolom Rusije u Ukrajini i u samoj Rusiji.

Prema najnovijoj procjeni zapadnih obavještajaca, napadi su onesposobili čak polovinu zračnih snaga Crnomorske flote, piše Reuters.

Crimea Attack

Ruske novinske agencije RIA i Tass su priopćile, pozivajući se na lokalnog dužnosnika na Krimu, da su se sinoć aktivirale ruske protuzračne snage u blizini luke Jevpatorije na zapadu Krima.
CNN piše o eksplozijama u zračnoj bazi Saki , kao i u skladištu streljiva Maiskoye i na aerodromu u Gvardeisky .

Ukrajinski izvori javljaju i da se desio napad na štab ruske Crnomorske flote. Ruske novinske agencije izvijestile su drugačije.

U Sevastopolju je dron pao na krov sjedišta Crnomorske flote i zapalio se. Guverner je rekao da je bespilotnu letjelicu oborila postaja protuzračne obrane. Prema njegovim riječima, nije bilo žrtava niti veće štete, prenosi ruska agencija RIA Novosti.

“Ukrajinske oružane snage priuštile su Rusima nevjerojatnu večer”

Tass je citirao lokalnog dužnosnika koji je rekao da su ruske protuzračne snage oborile šest ukrajinskih dronova koji su krenuli u napad na Novu Kahovku, istočno od grada Hersona.

Ukrajina kaže da je ponovno zauzimanje Hersona jedan od njezinih glavnih prioriteta. Dužnosnik na Krimu je kazao da je tamošnja obrana oborila i neodređeni broj dronova iznad Sevastopolja.

“Ukrajinske oružane snage priuštile su Rusima nevjerojatnu večer”, rekao je Serhij Klan, član regionalnog vijeća Hersona, koje su raspustile ruske okupacijske snage.

Noć prije na Krimu je zabilježeno više eksplozija, uključujući one u blizini Sevastopolja, sjedišta ruske Crnomorske flote.

Dva sela u Rusiji su evakuirana nakon eksplozija skladišta streljiva u pokrajini Belgorod, više od 100 km od teritorija pod kontrolom ukrajinskih snaga.

VIjesti iz Ukrajine više nisu iste iz dana u dan. Ipak oš uvijek neprestance dolaze vijesti o ruskim osvajanjima ponekog sela i mjesta ali sada dolaze vijesti da Ukrajina uzvraća udarac.

U oblastima Herson i Zaporoška te na Krimu. I dok su ukrajinski napadi u oblastima Herson i Zaporoška bili očekivani (posebice dalekometnim raketnim sustavima HIMARS), razaranja zrakoplovnih baza i skladišta oružja na Krimu veliko su iznenađenje.

Pročitajte još