Novi Dani
Svijet

Putin: Vojnici koji su poginuli tokom “specijalne operacije” dali su život za Rusiju

Putin Donbas

Vojnici koji su poginuli tokom specijalne vojne operacije za odbranu Donbasa dali su život za Rusiju, rekao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

Putin je rekao da su se vojnici borili za miran život u Donbasu i život dali za Rusiju, prenosi ruska novinska agencija TASS.

On je odao počast i ljekarima, prosvjetnim radnicima, koji pružaju medicinsku njegu i početno obrazovanje velikom broju Moskovljana, poznatim ličnostima iz svijeta nauke, kulture i umjetnosti širom Rusije.

– Zahvaljujući vama i ljudima poput vas, Moskva je uvijek na prvom mjestu – dodao je ruski predsjednik Ruski tokom gala koncerta održanog povodom Dana Moskve.

U današnjem obraćanju Putina kao i u ruskim medijima nema ni riječi o ukrajinskoj ofanzivi i ruskim gubicima na frontu poslednjih dana .

Ruski zvaničnici poslednjih dana nisu se oglašavali o gubicima Kupyanska, Izyuma, Balaklije i okolnih mijesta na dugom frontu kod Harkova.

Ruska agenciaj RIA Novosti prenosi da je situacija u Izyumu teška i da pro ruske vlasti pozivaju na evakuaciju civilnog stanovništva.

Pročitajte još