Novi Dani
Svijet

Gori Kerčki most koji povezuje Krim sa Rusijom, eksplozija srušila dvije saobraćajne trake (VIDEO)

Kerch Kercki Most

Foto:Twitter

Na Kerčkom mostu na Krimu u subotu rano ujutro izbio je požar na cisterni za gorivo, objavila je ruska državna novinska agencija RIA, dok su ukrajinski mediji izvijestili o eksploziji.

Saobraćaj je obustavljen na cestovnom i željezničkom mostu, otvorenom 2018. godine, koji je dizajniran da poveže Krim s ruskom saobraćajnom mrežom.

“Gori cisterna s gorivom na jednom od dijelova Krimskog mosta”, objavila je agencija pozivajući se na regionalnog dužnosnika, ali ne navodeći uzrok.

Kercki Most01

Ukrajinski mediji navode da se eksplozija na mostu dogodila oko 6 sati ujutro. Reuters nije mogao provjeriti ove izvještaje.

Ruski predsjednik Vladimir Putin otvorio je most 2018., nakon što je Krim pripojen Rusiji 2014., što je dovelo do sankcija i pogoršanja veza sa Zapadom.

U septembru je Rusija najavila aneksiju pokrajina Donjeck, Lugansk, Herson i Zaporožje nakon organiziranja referenduma za koje Kijev i Zapad kažu da su održani uz prijetnju oružjem.

Krimski most će biti brzo obnovljen, saopštili su u krimskom parlamentu

Oštećenja na Krimskom mostu biće brzo sanirana, jer nisu ozbiljna, rekao je predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov.

Nacionalni antiteroristički komitet izvijestio je da je u subotu rano ujutro kamion eksplodirao na mostu Krimski, izazvavši požar u sedam rezervoara goriva u vozu.

Došlo je do djelimičnog urušavanja dva automobilska raspona mosta. Luk iznad kopnenog dijela mosta nije oštećen, saopšteno je iz NAC-a.

Pojašnjava se da se na mjestu događaja utvrđuju okolnosti eksplozije.

“Uzroci incidenta će biti otklonjeni, šteta će biti odmah sanirana, jer nisu ozbiljne prirode. Normalne aktivnost na Krimu će se nastaviti”, napisao je Konstantinov na svom Telegram kanalu.

RIA Novosti

Pročitajte još