Novi Dani
Svijet

Zelenski: U Rusiji se stvorila atmosfera poraza i beznađa, još imaju priliku terorizirati naše gradove i ucjenjivati ​​svijet ali nemaju šanse

Zelenski

Foto: Twitte

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski kazao je da je uvjeren kako se Rusija nalazi u atmosferi poraza i beznađa, te uprkos tome što i dalje vodi ofanzivne akcije Moskva nema šanse da pobijedi.

“Pogledajte kako je neprijatelj zabrinut. Slušajte šta pitaju vođu ovih terorista i kako mu postavljaju pitanja kada izađe pred narod, pred novinare. Rusija je već u atmosferi poraza, već u atmosferi beznađa”, rekao je Zelenski.

Dodao je da Moskva ipak još uvijek ima ljude koje šalje u ofanzivne akcije.

“Imaju oružje, projektile i bespilotne letjelice Shahed, koje koriste protiv Ukrajine. Još uvijek imaju priliku terorizirati naše gradove i sve Evropljane, ucjenjivati ​​svijet. Ali nemaju šanse. Jer Ukrajina ide naprijed”, istakao je Zelenski.

Predsjednik Ukrajine je također izrazio zahvalnost svim Ukrajincima koji su vojnicima i jedni drugima čestitali Dan branilaca, kao i onima koji su ovaj dan proveli u borbi i na straži.

“Želim da se zahvalim svima koji su danas, tiho, tiho, čak i u srcu, ali zajedno sa cijelom zemljom proslavili Dan branilaca Ukrajine, nalazeći se na privremeno okupiranoj teritoriji ili nasilno na teritoriji Rusije”, rekao je Zelenski.

Pročitajte još