Novi Dani
Izjava DANA

Anja Ljubojević iz SNSD-a ulazi u NSRS kao Hrvatica: Daće Bog da Republika Srpska bude država

Anja Ljubojevic

Foto:Facebook

Nazire se budući sastav Narodne skupštine Republike Srpske. Prilično veliki broj mladih ljudi činit će novi sastav skupštine. Nekima je ovo prvi poslanički mandat.

Šta novo mogu ponuditi u skupštinskim klupama, čime će se voditi, vlastitim idejama ili ideologijama, za Novi dan govorili su poslanik Liste za pravdu i red Đorđe Vučinić, SDS-a Mladen Petrović i SNSD-a Anja Ljubojević. Njihovo gostovanje izazvalo je burnu raspravu u studijuN1.

Anja Ljubojević smatra da bi fokus mladih poslanika trebao biti problemi mladi ljudi.

“Dolazimo iz različitih političkih klubova, ali trebamo naći zajednički jezik oko pitanja mladih. Mislim da se tu možemo složiti. Isto tako, nacionalni interes RS je nešto što nam treba biti u fokusu, pogotovo nama, generacijama koje su rođene u RS i za koje je RS jedina naša država”, kazala je.

Na podsjećanje voditeljice da je RS entitet, a ne država, Ljubojević je kratko odgovorila: “Daće Bog i da bude država.”

Ljubojević se po broju osvojenih glasova nalazi tek na 14. mjestu liste SNSD-a u izbornoj jedinici 3 ali je rekla da u Narodnu skupštinu Republike Srpske ulazi kao Hrvatica.

Na to je na svom blogu reagovao Nebojša Vukanović koji je napisao da Ljubojević “ulazi kao Hrvatica, istovremeno i veliki srpski nacionalista i borac za nezavisnu i suverenu Republiku Srpsku”

Pročitajte još