Novi Dani
BIH

Tegeltija: Afera “falsifikovanih glasačkih listića” je napad na ustavni poredak RS. Listići su iz opština u kojima SNSD nema lokalnu vlast

Dodik Tegeltija

Foto:Arhiva SRNA

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija koji je nekada bio prvi čovjek pravosuđa BIH, komentarisao je vijest o falsifikovanim listićima koji su pronađeni prilikom ponovnog brojanja i kontrole u Glavnom centru za brojanje koji se nalazi u Zetri.

Na svakom od tih listića kako prenose mediji bio je glas za Milorada Dodika. Tegeltija kaže da su takvi listići pronađeni u opštinama u kojima SNSD ne kontroliše izborne komisije.

Nova afera navodno falsifikovanih glasačkih listića nije ništa drugo do podvala i pokušaj napada na ustavni poredak Republike Srpske za koju će neko morati krivično da odgovara i dobije ozbiljnu zatvorsku kaznu, rekao je Srni savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija.

– Riječ je o bijednom pokušaju podvale sa ciljem kompromitovanja izbornog procesa u Republici Srpskoj podvaljivanjem falsifikovanih ukupno 27 listića, i to, gle slučaja, u opštinama u kojima SNSD nema lokalnu vlast i nije izabrao opštinske izborne komisije, nego je to uradila opozicija – naveo je Tegeltija.

On je naglasio da ova podvala nije samo krivično djelo falsifikata nego i “pokušaj napada na ustavni poredak Republike Srpske”.

O kolikom je apsurdu riječ, kaže Tegeltija, govori i želja da se iskonstruiše da je neko angažovao štampariju da u jednoj opštini falsifikuje 11, a u drugoj 16 listića u korist kandidata za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji nemaju ama baš nikakav uticaj na izborni rezultat od oko 30.000 glasova prednosti za Dodika.

– I sad neko želi da kaže da je neko cijeli taj posao angažovanja štamparije i pravljenja falsifikata uradio za 27 glasova u dvije opštine u kojima je opozicija izabrala opštinske izborne komisije – rekao je Tegeltija a prenosi RTRS.

novidani.com

Pročitajte još