Novi Dani
NEMA DALJE

PDP o kontrolnom brojanju u selu Krajišnik: Dodik nije dobio 141 nego 91 a Trivić upisano 0! Predsjednik BO se ne može pravdati umorom

Res 1664823971 Javno Priznao Da Je Jeleni Trivic Ukrao Glasove

Selo Krajišnik kod Gradiške postalo je poznato u javnosti nakon održavanja oktobarskih izbora kada je Jeleni Trivić upisano 0 glasova, Dodiku 141 a Zoranu Krajišniku 137 glasova.

Predsjednik Biračkog odbora pravdao se da je bio umorna i greškom Jelenine glasove upisao Kaliniću, ali PDP tvrdi da je tek kontrolno brojanje utvrdilo razmjere krađe i izbornih prevara.

kako oni navode na tom biračkom mjestu Dodik nije osvojio 141 glas, kako je upisano, već svega 91, dok je Jelena Trivić osvojila 180 glasova a ne 137 koliko je upisano Kaliniću.

Dakle samo na ovom Boračkom mjestu kako tvrde, napravljena je razlika od 230 glasova u korist Dodika.

Na pres konferencije PDP-a Nenad Vuković rekao je da se prvi sažalio gledajući gospodina koji je predsjednik biračkog odbora koji se izvinjava i pravda umorom.

-Ovo što sam sada ispričao govori da on nije bio umora, ne možete umorni glasove Jelene Trivić opodijeliti tako da date Kaliniću 137 a Dodiku 51. To je namjera da se sakrije prava istina, rekao je Vuković i dodao da e trebati vremena da se sazna šta se dešavalo.

On je osudio pritiske vlasti na CIK da završi kontrolno brojanje i pozvao na strpljenje.

-Molim vas da sačekamo da se završi proces brojanja jer treba vreemna. Pa kako ćemo saznati za grafološka ispitivanja za pet dana pa to je posao i moramo imati strpljenja i da neko utvrdi čiji su potpisi na pojedinim biračkim mjestima gdje već sada znamo da nije taj broj birača izašao za koje se u evidenciji vodi da jeste, kazao je Vuković.

title="Šokantno - u "čuvenom" Krajišniku ukrali još 100 glasova, Dodik dobio 91 a Jelena 187 a upisali 0!?" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Pročitajte još