Novi Dani
Srbija

Đurđević Stamenkovski o poslanicima koji su napustili Zavetnike: Sad kad nam podrška ubrzano raste SNS pokreće propagandnu mašineriju

Milica Zavetnici 01

Foto.Facebook

Predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je da su članovi koji su napustili tu stranku, među kojima su i dva poslanika, “kolateralna šteta agresije koju je Srpska napredna stranka (SNS) objavila stranci koju ona predvodi”.

„Oni nisu aktivni u stranci od 5. aprila kada smo saopštili da nećemo učestvovati u formiranju gradske vlasti ni sa koalicijom Aleksandra Vučića, ni sa koalicijom Dragana Đilasa“, rekla je Đurđević Stamenkovski za Večernje novosti.

Prema njenim rečima, posao u ime tih članova odradio je „propagandni štab Srpske napredne stranke“.

„Rukopis prepoznajemo, baš kao i nameru da pokrenu mašineriju sada kada podrška Zavetnicima ubrzano raste. Svaki lanac ima svoje slabije karike, a nekada je bolje da otpadnu nego da korodiraju“, kazala je Đurđević Stamenkovski.

Poslanici Dušan Stojiljković i Dragan Stojanović, kao i četvoro odbornika u Skupštinama Beograda, Rakovice i Palilule, napustili su Zavetnike u ponedeljak, uz obrazloženje da se „protive političkim kalkulacijama u borbi za očuvanje srpskih nacionalnih interesima i da se ograđuju od zajedničkih proglasa sa onima koji su dokazali da nisu na strani srpskog naroda“.

N1

Pročitajte još