Novi Dani
BIH

Dodik na Palama slavio izbornu pobjedu, u Doboju vatromet

Lider SNSD-a Milorad Dodik proslavio je u Palama izbornu pobjedu za predsjednika Republike Srpske.

Proslavu pobjede Dodika i SNSD-a na svim nivoima vlasti na opštim izborima, organizovao je Opštinski odbor SNSD-a Pale, a okupljen je veliki broja članova i simpatizera stranke.

Svi prisutni u sali pozdravili su lidera SNSD-a.

Zbog odluke CIK-a prema kojoj je potvrđeno da je kandidat SNSD-a Milorad Dodik osvojio najviše glasova na izborima za predsjednika Republike Srpske održanim 2. oktobra posebno je svečano u Doboju.

Upravo je u ovom gradu opozicija osporavala izbore zbog brojnih malverzacija a Dodik je u Doboju dobio oko 10 000 glasova više i gotovo poništio prednost koju je Jelena Trivić napravila u Banjaluci. U pojedinim naseljima izlaznost je bila preko 85 odsto a Dodik ne na mnogim mjestima dobio preko 90 odsto glasova.

SNSD je do sada ostvario najbolji izborni rezultat u ovom gradu. Na lokalnim izborima u ovom gradu 2020. godine CIK je poništio izbore zbog dopisivanja glasova birača koji nisu izašli na izbore a zbog svega je optuženo nekoliko desetina članova biračkih odbora koji čekaju suuđenje. Opozicija je i ovaj put ukazivala na slične nepravilnosti ali CIK je odbio poništiti izbore.

Večeras je sa dobojske tvrđave priređen vatromet upravo povodom objave rezultata za predsjednika Republike Srpkse.

Pročitajte još