Novi Dani
BIH

SDS spreman za ulazak u vlast na nivou BiH pod uslovom da se izmijeni Izborni zakon

Sds Milicevic

Foto:Facebook SDS

Milan Miličević v.d. predsjednika SDS-a imenovao je danas v.d. članove predsjedništva te stranke koji će na toj poziciji biti do maja i održavanja unutarstranačkih izbora. Ti izbori su u SDS-u u maju naredne godine.

Pored Milana Miličevića, kao vršioca dužnosti predsjednika SDS, to tijelo će činiti Vukota Govedarica, LJubiša Petrović, Đorđe Milićević, Milan Radović, Milan Petrović, Jovica Radulović, Darko Babalj, Marinko Božović i Želimir Nešković. Za kasnije je najavljeno još pet imena.

U SDS-u su potvrdili da će učestvovati u razgovorima za eventualno formiranje vlasti na nivou BiH a da očekuju jednog delegata u Domu naroda BiH.

Ovdje je usvojen zaključak da mi sa ovom delegacijom idemo na takav sastanak ali bez ikakvih uslova. SDS nije stranka kojoj bilo ko može postavljati bilo kakve uslove koji nisu u interesu Republike Srpske i SDS-a. Drugo, pitanje izbora delegata za Dom naroda BiH. Mi imamo svoju listu i na prvom mjestu na toj listi je Želimir Nešković i to je čovjek za koga očekujemo da bude izabran u Dom naroda. Drugi delegat, ako scenario bude takav, može, kada je opozicija u pitanju, da bude neko iz PDP ili stranke za pravdu i red Nebojše Vukanovića”,rekao je Milan Miličević.

On je rekao da niko ne treba da ima ključ za paket u Domu naroda kao i da se to pokazalo potpuno nefunkcionalnim i kontraproduktivnim za vlast na nivou Bosne i Hercegovine.

Zbog nefunkcionisanja vlasti na nivou BiH, pogotovo u Predsjedništvu mi smo imali situaciju u kojoj su blokirana sredstvaEvropske investicione banke i projekti u preko dvadeset opština i u RS i u FBiH. Veliki projekti od kojih zavisi život ljudi. Ako pričamo o eventualnom ulasku u vlast, što nije nemoguće i nelogično, kažemo da ali ne po svaku cijenu”, rekao je Miličević.

On je rekao i da je uslov ulaska u vlast a to su nedavno rekli i u PDP-u izmjena Izbornog zakona BiH ali i ukidanje akciza na gorivo.

Gerila.info

Pročitajte još