Novi Dani
Hrvatska Srbija

FIFA kaznila Srbiju zbog zastave u svlačionici i Hrvatsku zbog vrijeđanja golmana Kanade Milana Borjana

Disciplinska komisijaMeđunarodne nogometne federacije (FIFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS)sa50.000 švicarskih franaka (skoro 100.000 maraka)zbog ponašanja dijela navijača na utakmici Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Kanade.

Dio hrvatskih navijača je na toj utakmicivrijeđao kanadskog golmana Milana Borjana, koji ima srpske korijene i koji je ranije imao neprimjerene izjave o Domovinskom ratu. Na tribinama se pojavio i plakat uvredljivog sadržaja.

Kažnjeni su inogometni savezi Srbije i Saudijske Arabije.

Srbijanci sukažnjeni sa 20.000 švicarskih franaka (oko 40.000 KM)zbog “kršenja članka 11. Disciplinskog kodeksa FIFA-e i članka 4. Pravilnika za FIFA Svjetsko prvenstvo 2022. u vezi sa zastavom istaknutom u svlačionici nakon utakmice s Brazilom”, navodi se.

Naime, nakon utakmice protiv Brazila u svlačionici koji je koristila srbijanska reprezentacija istaknuta zastava na kojoj jemapa Kosova obojenog u boje srbijanske zastave, uz slogan:“Nema predaje“.

Kosovo Srbija

Nogometni savez Saudijske Arabijedobio je dvije novčane kazne od 15.000 švicarskih franaka (oko 30.000 KM) zbognedoličnog ponašanja igračakoji su zaradili šest žutih kartonatokom susreta protiv Argentine i Meksika.

Pročitajte još