Novi Dani
Svijet

Zelenski stigao kod Bidena! Predsjednik SAD-a poručio: Putin je izveo brutalan napad na pravo Ukrajinaca da postoje kao nacija

Zelenski Biden01

Foto:Twitter

Volodimir Zelenski danas je stigao u povijesni posjet SAD-u. Radi se o prvom inozemnom putovanju Zelenskog otkad je počela ruska invazija na Ukrajinu.

Po dolasku je rekao da mu je velika čast Bijeloj kući i da cijeni potporu američkog predsjednika. Zatim je Bidenu dao medalju.

Ukrajinski se predsjednik s Joe Bidenom održao sastanak u Ovalnom uredu.

Zelenski je na početku zahvalio Bidenu i “običnim ljudima” na potpori. Biden je pak rekao da su “hrabrost i izdržljivost Ukrajinaca nadahnule cijeli svijet.

Američki predsjednik Joe Biden obećao je Volodomiru Zelenskom da će Sjedinjene Države nastaviti jačati sposobnost Ukrajine da se obrani, s posebnim naglaskom na protuzračnu obranu.

Biden je rekao Zelenskom da Amerikanci iz obje političke stranke podupiru Ukrajince, zajedno sa saveznicima u Europi, Japanu i drugima, kako bi bili sigurni da Ukrajina ima financijsku, humanitarnu i sigurnosnu pomoć koja joj je potrebna. To uključuje i najavljenu isporuku Patriota, rekao je.

“Teško je povjerovati da je 300 dana prošlo. Putin je izveo brutalan napad na pravo Ukrajinaca da postoje kao nacija i napad na nedužni ukrajinski narod bez ikakvog drugog razloga osim zastrašivanja”, dodao je Biden.

Ranije je američki državni tajnik Antony Blinken najavio slanje prvog raketnog obrambenog sustava Patriot u Ukrajin

Pročitajte još