Novi Dani
BIH

“Da direktor UKC kaže radnicima da je opravdano kašnjenje na posao da bi slušali neku Sandru Afriku – to je van svake pameti”

B BORENOVIC

Na novogodišnjem slavlju radnika Univerzitetsko kliničkog centra RS (UKC RS) generalni direktor Vlado Đajić je održao govor, pohvalio ustanovu i radnike, a na kraju poručio da mogu malo i da zakasne na posao ujutru.

Ovo se nije svidjelo lideru PDP-a Branislavu Borenoviću koji je jutros reagovao saoštenjem u kojem kažeda smo se ove godine “svega nagledali”, ali da direktor najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj, Univerzitetsko-kliničkog centra, kaže zaposlenima da je “opravdano kašnjenje na posao da bi slušali neku Sandru Afriku, to je već šokantno i van svake pameti”.

Evo šta je rekao Đajić.

Borenović kaže da je naše društvo odavno zrelo za potpuni preokret:

– Ali da direktor najveće zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj, Univerzitetsko-kliničkog centra, kaže zaposlenima da je opravdano kašnjenje na posao da bi slušali neku Sandru Afriku, to je već šokantno i van svake pameti – rekao je predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović.

-Da direktor bilo koje javne ustanove opravdava i poziva na kašnjenje na posao iz razloga iz kojeg direktor UKC-a to radi, bilo bi pogrešno, ali kada to govori direktor ustanove u kojoj se liječe ljudi, to već prelazi svaku mjeru. Sve nenormalno postaje normalno, sve devijacije su se toliko ukorijenile u društvu da se više i ne osvrćemo na njih. Ali alarm za uzbunu već odavno zvoni i pitanje je šta nam se još može desiti i šta nas još može pogoditi da se zaista svi zajedno zapitamo kuda idemo i koja je granica nezdravog i nenormalnog ponašanja koji režim već godinama servira kao poželjan – kaže Borenović.

Pročitajte još