Novi Dani
Svijet

Zelenski donio odluku: Nastavljamo braniti Bahmut

Zelenski

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i njegovi vojni zapovjednici donijeli su odluku da će nastaviti braniti istočni ukrajinski grad Bahmut, koji ruske snage i plaćenici Wagnera očajnički pokušavaju osvojiti već mjesecima.

Informacija o sastanku Zelenskog sa zapovjednicima ukrajinske vojske navodi se u priopćenju poslanom iz ureda ukrajinskog predsjednika.

“Na sastanku se detaljno razmatrala situacija u Bahmutu”, stoji u priopćenju pa se dodaje: “Sudionici su se složili da će nastaviti s defenzivnim operacijama i daljnjim jačanjem naših pozicija u Bahmutu.”

Na sastanku su, uz Zelenskog i vojne zapovjednike, bili i šef ureda predsjednika Andrij Jermak, šef vojnih obavještajaca Kirilo Budanov, ukrajinski premijer Denis Šmihal te glavni tajnik Nacionalnog vijeća za obranu i sigurnost Oleksij Danilov.

Podsjetimo, ruske snage napreduju u pokušajima osvajanja Bahmuta. Danas stižu izvještaji o žestokim borbama u gradu i oko njega.

Američki ministar obrane Lloyd Austin nedavno je pokušao umanjiti važnost Bahmuta, poručivši kako njegov pad ne bi “značio ni operativnu ni stratešku smetnju” za ukrajinsku vojsku.

Agencije

Pročitajte još