Novi Dani
Svijet

Trump: Moj jedini zločin je što branim naciju od onih koji žele da je unište

1024px Donald Trump 43627683740 Wikipedia Cc

Bivši američki predsjednik Donald Trump rekao je u svom obraćanju nakon što je saznao detalje optužnice koja je podignuta protiv njega u New Yorku da “nikada nije mislio da bi se nešto slično moglo dogoditi u Americi”.

Jedini zločin koji sam počinio je da neustrašivo branim našu naciju od onih koji žele da je unište“, rekao je Tramp sa svog imanja Mar-A-Lago na Floridi.

Bivši predsjednik izašao je pred masu njegovih pristalica uz pjesmu “Proud to be an American” (Ponosan što sam amerikanac). Publika je uzvikivala “SAD” dok je išao do mikrofona.

Spomenuo je predsjedničke izbore 2020. godine, aktuelnog predsjednika Joea Bidena i ustvrdio da “naša zemlja ide u pakao” na što je publika aplaudirala.

Bivši predsjednik i favorit republikanaca za nominaciju za predsjedničke izbore 2024. godine izjasnio se danas da nije kriv za 34 kaznena djela falsifikovanja poslovnih zapisa.

U optužnici, koja je danas otpečaćena, se navodi da je Trump bio umiješan u zavjeru s ciljem podrivanja integriteta izbora 2016. godine.

Tužioci su naveli da je Trump sudjelovao u nezakonitom planu za suzbijanje negativnih informacija, uključujući nezakonitu uplatu od 130.000 dolara koju je optuženi naredio da se isplati kako bi se prikrile informacije koje bi štetile njegovoj kampanji.

U optužnici se navodi da je razlog zbog kojeg je počinio krivično djelo falsifikovanje poslovne evidencije jednim dijelom bio i “promovisanje njegove kandidature”.

Pročitajte još