Novi Dani
BIH

Stanivuković poručio da je ATP turnir najveći događaj uz zimske olimpijske igre. Dodik kaže da su ga zvali predsjednici i premijeri brojnih država da nabave karte

Dodik Drasko 1

U Banjaluci je večeras svečano otvoren teniski kompleks namijenjenen za ATP turnir koji će se igrati od 16. do 23. aprila.Teniski kompleks je kapaciteta 6.000 mjesta, a Vlada RS i Grad Banjaluka su za ovaj projekat izdvojili 34 miliona KM.

Na otvaranju ovog kompleksa gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pohvalio je napore radnika koji su u rekordnom roku završili radove.

– Ovo nije samo teniski kompleks – ovo je simbol pobjede našeg mentaliteta nad našim navikama. Pokazali smo da možemo bolje i od Kineza i Japanaca i da naši neimari mogu da urade nezamislivo – rekao je Stanivuković na ceremoniji otvaranja teniskog kompleksa.

On je ocijenio da je na ovaj način Banjaluka otišla u svijet, ali i da je svijet došao u ovaj grad.

-Banjaluka je otišla u svijet ali i svijet dolazi u Banjaluku. Cijeli svijet će o ovom događaju pričati. Preko 30 svjetskih tv stanica će prenositi Banjaluku. Mi ćemo biti srce sportske Evrope i naše otkucaje će čuti cijeli svijet. Ne znam da li znate ali ovo je najveći sportski događaj uz zimske olimpijske igre.

Tokom svog govora na ceremoniji otvaranja Milorad Dodik je zahvalio Novaku Đokoviću koji je vjerovao da će jednog dana doći u Banjaluku i igrati veliki turnir. On je govorio i da je bilo preko 200 000 zahtjeva za karte za ovaj turnir.

-Moramo učiniti sve da b udemo široki za goste koji će ovde doći .Biće ih mnogo. Ne znam više iz kojih krajeva svijeta. Rećiću vam samo da sam u zadnje vrijeme pozvan iz nekoliko kabineta predsjednika država i premijera koji su ne za sebe nego za svoje prijhatelje i neke ministre tražili neka mjesta ovde. To govori da svi znaju šta je Banjaluka.

„Srpska open 2023“ je ATP turnir iz serije 250, koji se nakon dvije uzastopne godine u Beogradu, ove godine održava u Banjaluci. Isti takav turnir Croatia Open ove godine biće održan u Umagu.

U 2023. godini održaće se 38 takvih turnira iz serije 250 uz 13 turnira iz ATP serije 500 , masterse i četiri Grand Slam turnira.

Pročitajte još