Novi Dani
BIH

Načelnik Vlasenice od Islamske zajednice zatražio da se smanji jačinu zvuka ezana zbog nezadovoljstva stanoviništva

Foto:Facebook

Načelnik Opštine Vlasenica Miroslav Kraljević (SNSD) uputio je dopis Medžlisu Islamske zajednice Vlasenica u kojem traži da se smanji nivo jačine zvuka islamskog poziva na molitvu zbog nezadovoljstva stanovništva u tom gradu.

“Opštini Vlasenica se obratio veliki broj građana koji izražavaju nezadovoljstvo zbog velike jačine zvuka islamskog poziva za molitvu. Ovim putem apelujemo da se smanji nivo jačine zvuka islamskog poziva na militvu imajući u vidu nezadovoljstvo građana opštine Vlasenica. U nadi dalje uspješne saradnje nadamo se da ćete uzeti u obzir ovaj aple građana i opštinske uprave i izvršiti korekciju jačine zvuka”, stoji u dopisu koji je uputio Kraljević.

Ovaj dopis objavio je portal Klix.ba a osim potpisa načelnika, potpisala ga je i načelnica odjeljenja Nevena Stupar.

Podsjećamo, Kraljeviću se sudi za ratne zločine u Sudu BiH. Krajem 2017. godine Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu u ovom predmetu. Takođe, Kraljević je svojevremeno osuđen za krivično djelo otmice nakon što je priznao da je u jesen 2010. godine učestvovao u otmici Laze Vidakovića, odbornika “Naše stranke” u Skupštini opštine Osmaci.

Kraljević i lokalni SNSD su pojačali retoriku protiv Bošnjaka nakon najave protesta građana Vlasenice koju su podržali pojedini aktivisti iz Tuzle. Naime sutra na Trgu u centru Vlasenice ekološki aktivisti iz ovog mjesta organizuju mirne građanske proteste zbog najave otvaranja spalionice smeća u ovom gradu. Građani su organizovali  peticiju i prikupili skoro 1700 potpisa Vlaseničana koji se protive otvaranju spalionice u centru grada.

Lokalni SNSD danima tvrdi da iza okupljanja stoje Bošnjaci a najavljene proteste građana Vlasenice osudila je Boračka organizacija koja se finansira iz budžeta opštine.

Oni su poručili da je nedopustivo da je na “Vaskršnju subotu na Trgu srpskih boraca u organizaciji Pokreta „Buđenje“ iz Tuzle i uz podršku pojedinih „Srba“ sa područja opštine Vlasenica, zakazano je sramno okupljanje koje nam nanosi neizmjeran bol i predstavlja udarac na simbol stvaranja Republike Srpske i slobodne opštine Vlasenica“. 

Pročitajte još