Novi Dani
Sport

Nevjerovatna završnica u Madridu: Košarkaši Partizana trojkom u poslednjoj sekundi savladali Real u prvom meču play-offa Eurolige

Panter

Košarkaši beogradskog Partizana pobijedili su Real Madrid u prvom meču play-offa Eurolige rezultatom 89:87.

Partizan odlično otvara meč i na početku dolazi do vodstva od 11:5, no Real se vratio i nakon prve dionice rezultat je glasio 22:22. Treba reći i to da su košarkaši Partizana u prvoj četvrtini najviše pokušavali šutevima za tri poena, a uspjeli su pogoditi četiri od sedam pokušaja. S druge strane, Real je najviše pokušavao šutevima za dva.

Kao u prvoj, Partizan i u drugoj četvrtini također pogađa četiri šuta za tri poena, a nakon što je Real na početku druge dionice imao vodstvo, gosti iz Srbije sjajnom igrom do poluvremena stižu do preokreta, nakon toga i vodstva na pauzi od 48:44.

Za razliku od efikasnog prvog poluvremena, Partizan je malo usporio u nastavku i u trećoj dionici postigao samo 15 poena, naspram 20 koliko je postigao Real, a iako je Kraljevski klub pet minuta prije kraja imao sedam poena prenosti (77:70) i činilo se da su prelomili meč u svoju korist, Partizan se vraća i na kraju smo gledali dramatičnu završnicu.

Na kraju, više sreće, znanja i koncentracije imali su košarkaši Partizana, koji su sjajnom trojkom Kevina Puntera došli do pobjede. Pri vodstvu Real od 87:86, preuzeo je odgovornost u zadnjem napadu i fantastično pogodio za tri poena.

Partizan je do pobjede nosio Punter, koji je ubacio 26 poena, dok je Deck sa 24 poena bio najefikasniji u ekipi Reala.

Džanana Musa na terenu je proveo nešto manje od 23 minute, a postigao je 10 poena te dodao dva skoka i tri asistencije.

Naredni meč igra se za dva dana, opet u Madridu s početkom u 20:45 sati, dok je 2. maja zakazan duel u Beogradu s početkom u 20:30 sati.

U Euroligi se, podsjećamo, igra na tri pobjede, koje su potrebne za prolazak dalje.

Pročitajte još