Novi Dani
Srbija

” Evidentan je poguban uticaj ZAPADNIH VREDNOSTI” – Ministar prosvete Srbije nakon masakra u Beogradu izjavio da je nužan totalni zaokret (VIDEO)

Ministar Prosvete Srbije

Srpski ministar prosvete Branko Ružić svaliuo je krivicu za masakr koji se dogodio u Beogradu na ‘zapadne vrijednosti’: ‘Poguban je utjecaj interneta i igrica, nužan je totalni zaokret’

Osmero učenika i zaštitar Osnovne škole “Vladislava Ribnikara” u središtu Beograda ubijeni su, a još sedmero je ozlijeđeno u srijedu ujutro kad je na njih pucao 14-godišnji učenik te škole koji je uhićen, novi su podaci koje je potvrdio MUP Srbije poslije nezapamćene tragedije u povijesti tamošnjeg školstva.

Vlada Srbije zakazala je vanrednu konferenciju za medije na kojoj su govorili ministri obrazovanja i zdravstva i predstavnik policije. Konferencija je počela minutom šutnje za žrtve pucnjave.

“Ovo je bestijalan čin. Najveća tragedija u novijoj povijesti Srbije. Osmero djece je izgubilo živote kao i zaštitar. Ozlijeđeni učenici i nastavnica su u bolnici. Nezamislivo je koji strah su pretrpjela ta djeca i nastavnici. Zahvalan sam svima koji su pokušali spriječiti ovu tragediju. Srbija je dio svijeta u kojem se ovakve stvari sve češće događaju. Poguban je utjecaj interneta i igrica, takozvanih zapadnih vrijednosti i nužan je totalni zaokret”, rekao je srbijanski ministar obrazovanjaBranko Ružićte dodao:

Emotivan razgovor s Vučićem i Brnabić

“Imali smo emotivan razgovor s predsjednikom Vučićem i premijerkom Brnabić te je sigurno da ćemo kao Vlada izaći s još jasnijom slikom. Vlada je donijela odluku o trodnevnoj žalosti od 5. svibnja. Apel je da omogućimo obiteljima žrtava da svoje najmilije isprate u miru. A političko lešinarenje uslijed ovakve tragedije neka bude po strani., kazao je.

Podsjtimo, danas je Nezavisni sindikat prosvjetnih radnika Srbije (NSPRS) najavio obustavu rada u svim školama i zatražio smenu ministra Ružića zbog kako navode u saopštenju odgovornosti za današnju tragediju u Osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar’ u Beogradu.

Pročitajte još