Novi Dani
Svijet

Medvedev nakon napada na Kremlj: Moramo fizički eliminisati Zelenskog i njegovu kliku. Ne treba čak ni potpisati bezuslovnu kapitulaciju, naćiće se neko

Bivši predsjednik Rusije i Putinov saradnik Dmitrij Medvedev komentarisao je napad dronovima na Kremlj.

Istakao je kako nakon ovog čina Moskva više nema drugih opcija, nego da “eliminira” ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i njegovu “kliku” u Kijevu.

-Nakon današnjeg terorističkog napada ne preostaje nikakva opcija osim fizičke eliminacije Zelenskog i njegove klike. On čak ne treba ni potpisati akt o bezuslovnoj kapitulaciji. Ni Hitler ga, kao što znate, nije potpisao. Uvijek će postojati biti nekakav mjenjač kao Zitz-predsjednik admiral Dönitz…”, napisao je Medvedev u svom telegram kanalu.

U svojoj objavi na Telegramu je ponovio tezu Moskve kako se radi o “terorističkom činu”. Medvedev, koji se trenutno nalazi na dužnosti zamjenika predsjednika Vijeća sigurnosti, pozicionirao se kao blizak Putinov suradnik i oštri kritičar Kijeva, piše Sky News.

Podsjetimo, Kremlj je ranije danas naveo da su u napadu korištena dva drona, ali ih je onesposobila ruska odbrana. “Putin nije ozlijeđen, a na zgradama Kremlja nema materijalne štete”, priopćio je Kremlj.

Zelenski o optužbama Kremlja: Nismo napali Putina

Predsjednik Volodimir Zelenski demantirao je da je Ukrajina napala ruskog predsjednika Vladimira Putina, pošto je Moskva ustvrdila da je srušila dvije bespilotne letjelice lansirane na Kremlj u Moskvi.

“Nismo napali Putina. Neka se sud bavi njime. Mi se borimo za naš teritorij, branimo naša sela i gradove”, rekao je ukrajinski predsjednik na tiskovnoj konferenciji u Helsinkiju u društvu sa čelnicima sjeverne Europe.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je nagovijestio kako dugoočekivana protuofenziva nije daleko. Na današnjoj konferenciji za novinare u Helsinkiju je poručio da će njegova zemlja uskoro pokrenuti “napadačke akcije”. Zelenski se u finskoj prijestolnici susreo s liderima nordijskih zemalja. 

Naglasio je kako je uvjeren da će Ukrajina dobiti avione od svojih saveznika, ali je svjestan da se Kijev mora prvo dokazati na bojnom polju. 

Pročitajte još